Forsberg 6. győzelme

Osrblie/St. Moritz/Predazzo. A karácsony előtti napokban teljes nagyüzem volt a havas lejtőkön, a sílövők, a síugrók, a sífutók és az alpesi versenyzők adtak egymásnak randevút. A sílövő Világ Kupa egyik versenyét Szlovákiában rendezték.

Herman Maier (felvételünkön) augusztusi, lábtöréses motorbaleste után, a Salzburg melletti Flachauban megkezdte a „havas” edzéseketTASR/EPA-felvételSĺLÖVÉSZET. Idei hatodik Világ Kupa-győzelmét aratta Osrbliében a svéd Magdalena Forsberg, miután megnyerte a 12,5 km-es versenyt. A 34 éves sportolónő pályafutása során 39-szer állt a VK-dobogó legtetején. Nagy küzdelmet vívott az orosz Pilevával, de végül biztosan győzött. Nem ment a versenyzés a szlovák lányoknak, Anna Murínová a 13. helyen végzett, Martina Jašicová a 22. helyet szerezte meg. Mindketten a lövészet során hibáztak.

Eredmények, női 12,5 km: 1. Magdalena Forsberg 35:45,4, 2. Olga Pileva (orosz) + 32,7, 3. Uschi Disl (német) 20:51,9,...13. Anna Murínová + 2:10,3,...22. Martina Jašicová + 3:08,1. A Világ Kupa élén Forsberg áll, csaknem 50 ponttal előzi meg a német Henkelt.

Ugyanezen a helyszínen a férfiak is összemérték erejüket. Az utolsó számot, a 15 km-et a finn Vesa Hietalahti nyerte. Először volt ebben a számban tömeges rajt, s ez az esélyesek fiaskóját hozta. Például svéd Forsberget diszkvalifikálták, miután a legjobbak lekörözték őt.

Eredmények, férfi 15 km: 1. Vesa Hietalahti 42:50,6, 2. Alexander Wolf (német) + 41,5, 3. Vjacseszlav Derkacs (ukrán) + 1:10,3. A Világ Kupa élén a német Luck áll az orosz Rosztovcev és az említett finn előtt.

SĺFUTÁS. Ramsauban került sor a Világ Kupa 30 és 15 km-es sífutásának küzdelmeire. Az előbbiben a férfiak mérték össze erejüket, a leggyorsabbnak a svéd Peer Elofsson bizonyult 1:19:24,4 órás teljesítménnyel, a norvéd Björndalen és az osztrák Hoffmann előtt. A szlovák Ivan Bátory a győztes után csakem két perccel ért célba. Nyolc verseny után Elofsson vezeti nagy fölénnyel a Világ Kupát.

Észt sikert hozott a 15 km-es sífutás, az elsőséget Kristina Smigun szerezte meg, az orosz Lazutyina és az olasz Belmondo előtt. Eddig nyolc versenyt rendeztek a Világ Kupa keretében, s az élen a norvég Skari áll.

SĺUGRÁS. Predazzo volt a színhelye a 9. Világ Kupa-viadalnak. Tartja kitűnő formáját a lengyel Adam Malysz, aki a nagysáncon 132 és 132,5 méteres ugrásokkal bizonyult a legjobbnak. Megelőzte a svájci Ammannt (131,5 + 130), az osztrák Widhölzlt (130,5 + 124). A szlovák Martin Mesík nem jutott a selejtezőből a főtáblára, mindössze 111 és 96,3 méternél fogott talajt.

ALPESISĺ. Váratlan eredményt hozott a St. Moritzban rendezett női szuper-G: az olasz Karen Putzer pályafutása során második alkalommal élvezhette a győzelem örömét. Sikeréhez nagymértékben hozzájárult a gyors pálya, amelyet nagyszerűen kihasznált, míg ellenfelei közül öten nem fejezték be a versenyt. A második helyen honfitársnője, Ceccarelli végzett, a harmadikon az amerikai Clark.

Új műlesiklócsillag született a Kranjska Gora-i Világ Kupa-viadalon. A 24 éves francia Jean-Pierre Vidal nyerte a szezon negyedik versenyét, s ez eddigi karrierjének a csúcspontja. Vidal csakugyan tündökölt nemcsak eredményével, hanem teljesítményével is, hiszen az első kör után még a negyedik helyen állt 58 századmásodperccel lemaradva az osztrák Matt mögött. A második körben azonban mindenkit szinte lekörözött, s győzelme után örömtáncot járt a célban. Eredmények: 1. Jean-Pierre Vidal 1:42,48, 2. Mario Matt (osztrák) + 0,75, 3. Ivica Kostelic (horvát) + 0,92.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?