Forróságban, közel telt ház előtt továbbjutást tervez a Ferencváros

Dibusz.edz

Az idegenben elért 0:0-s döntetlen után a Ferencváros szerdán 18 órától hazai pályán próbálja meg kivívni a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában a feröeri KÍ Klaksvík ellen.

A párharc első mérkőzése előtt rengeteg szó esett a Feröer szigeteki időjárásról és a helyi műfüves pályáról. Ez a mostani körülmények kapcsán sincs másképp. Budapesten a meccs idején még 30 Celsius-fok körüli hőmérsékletet jósolnak, ami a múlt keddi 10 fokhoz képest jelentős változás. Annak érdekében, hogy a feröeri bajnok játékosai megszokják a meleg időjárást, már a múlt héten Dániába utaztak, ám ott csak 10 fokkal volt melegebb, mint otthonukban, így már hétfőn Budapest felé vették az irány, hogy alkalmazkodni tudjanak a hőséghez. A KÍ az érkezés után Soroksáron edzett, majd kedden a Groupama Arénában vezényelt tréninget Magne Hoseth vezetőedző és kapusedzője, Turi Géza. A magyar szakember volt a felelős a Fradi védelmének sok gondot okozó pontrúgás-variációk megtervezéséért, amire most sokkal alaposabban készülnek a zöld-fehérek.

Mindemellett nemcsak a vendégek érezték úgy, hogy meg kell szokniuk a zöld-fehér stadiont, a Ferencváros szakmai stábja már hétfőn is ott tartotta az edzését. Sztanyiszlav Csercseszov csapata ugyanis legutóbb májusban játszott hazai pályán, így a szakemberek szerint nekik is újra hozzá kellett szokni a gyephez és a pálya méretéhez. Ezen az edzésen már ott volt a zöld-fehérekhez a Krasznodarból visszatérő Cristian Ramírez is. Az ecuadori balhátvéd viszont külön edzett a csapattól és biztosan nem is játszik ma este, hiszen még nem nevezték őt a BL-keretbe.

A magyar bajnok vezetőedzője a napokban az egyik edzés után azt mondta a játékosainak, hogy nekik még sok évük van, hogy elérjék a Bajnokok Ligája csoportkörét, de neki már annál kevesebb. A futballisták persze ettől függetlenül is motiváltak. „Szerintem minden labdarúgó arról álmodik, hogy a legjobbak között szerepeljen. A Ferencvárossal ez egyszer már összejött, mindent megteszünk, hogy újra átélhessük” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Eldar Civic.

A mérkőzésre keddi lapzártánk pillanatában már 17 ezernél is több belépőt adtak el, így némi meglepetésre közel telt ház előtt léphetnek pályára Dibusz Dénesék. A Klaksvík elleni visszavágót az M4 Sport élőben közvetíti, a játékvezető a szlovén David Smajc lesz, a VAR rendszere előtt pedig honfitársa, Nejc Kajtazovic hoz majd döntéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?