„Forrnak bennem az indulatok!”

Athén.

Athén. Fazekas Róbert, akit a NOB megfosztott az athéni játékokon diszkoszvetésben szerzett aranyérmétől, mert a versenyt követő doppingvizsgálat során elégtelen vizeletmintát szolgáltatott, a svájci székhelyű Sportdöntőbírósághoz (CAS) kíván fordulni jogorvoslatért, arról azonban még nem döntött, hogy befejezi-e a pályafutását. Minderről szombathelyi sajtótájékoztatóján számolt be az atléta.

„Nem szolgáltattam pozitív mintát, számomra most az a legfontosabb, hogy az illetékesek vizsgálják meg az általam leadott anyagot!” – mondta Fazekas, aki elismerte, abban hibázott, hogy idő előtt ment el a vizsgálat helyszínéről, illetve, hogy nem íratta be a jegyzőkönyvbe, milyen méltánytalanságok érték. „A doppinghelységbe, ahol három-négy órás procedúra vette kezdetét. Hatszor próbáltam mintát szolgáltatni, ám csak 25 millilitert sikerült. Folyamatosan fogdostak, molesztáltak, tíz centiméterről nézték, hogyan próbálkozom. Pozitív mintát nem adtam le, ráadásul az általam szolgáltatott mennyiség tudtommal ötszöröse annak az adagnak, amely egy vizsgálathoz szükséges. Miután ez a procedúra teljesen kikészített, úgy döntöttem, hogy elhagyom a vizsgálati helységet. Utólag úgy gondolom, abban vétkeztem, hogy idő előtt elmentem.” Fazekas még hozzátette, a történtek után kedden kérte, hogy új mintát produkláhasson, de erre az illetékesek nem biztosítottak lehetőséget. A délutáni NOB-meghallgatást egy, az olimpiai stadion melletti vendéglátóhelyen várta, számára kedvező döntésben reménykedve, ám amikor meghallotta, hogy elvették az aranyérmét, rögtön hazaindult. „Forrnak bennem az indulatok, még nem döntöttem a hogyan továbbról.”

Ismeretes, hogy a szombathelyi dobók állítólagos manipulációira egy névtelen levél hívta fel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) figyelmét. „Vannak sejtéseim a feladó személyét illetően, de egyelőre nem szeretném megnevezni, nem akarom idő előtt felfedni a lapjaimat” – mondta az atléta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?