Formában a sílövők

Pozsony. Összesen 67 sportoló képviseli Szlovákiát a közelgő téli olimpián. A tegnapi ünnepélyes eskütételen versenyzőink többsége jelen volt a pozsonyi várban. Néhány véleményt gyűjtöttünk csokorba.

Ivan Bátory, a szlovák csapat egyik legnagyobb reménységeTASR-felvétel Martin Benko, a SOV főtitkára: „Az eskü komoly esemény az olimpiai család életében. A sportolók négyévente harcolhatják ki az ötkarikás részvételt, és sokuk számára ez pályafutásuk csúcsa.”

František Chmelár, a SOV elnöke: „Remélem, az eskü rávezeti a sportolókat arra, hogy tudatosítsák: a szurkolók tekintete nagyon figyelmesen kíséri majd szereplésüket. Nálunk már hagyomány az ilyen ünnepség, az eskü pedig egyfajta szerződés a küldöttség és a szlovákiai közösség között.”

Július Dubovský, a szlovák küldöttség vezetője: „Lillehammer hangulatát szeretném újra átélni. Akkor minden a jégkorongozók eredményeiből eredt. Úgy vélem, most is rengeteg múlik majd azon, mennyire lesznek eredményesek színeinkben e népszerű csapatjáték legjobbjai. Kemény fegyelmet várok a sportolóktól. azt, hogy mindent a sikernek rendeljenek alá. Azt kívánom, hogy emelt fővel térhessünk haza.”

Ivan Bátory sífutó, a szlovák csapat egyik reménysége: „Alig várom, hogy kezdődjön az olimpia. Azután már lerázom magamról a feszültséget, amely ma még bennem vibrál. Minden téren jól felkészültem, most már csak az van hátra, hogy kiadjam magamból azt, amire képes vagyok. Két versenyszámra, a 15 km-es hagyományos stílusú futásra és a kombinációs 10+10 km-es összetettre várok a legvérmesebb reményekkel.”

Juraj Sanitra, a női sílövőcsapat edzője: „Salt Lake Cityben kellene kicsúcsosodnia négyéves munkánknak. Utolsó eredményeink formajavulásról árulkodnak. Persze, nem érezzük magunkat a fellegekben. Annak örülnék a legjobban, ha már holnap kezdődne az olimpia. Bízom a lányok sikerében.”

Mennyit ér az ötkarikás arany?

Pozsony. Oroszország jutalmazza meg a legbőkezűbben a téli olimpián aranyérmet szerző sportolóit: rekordösszeg, fejenként 115 ezer euró a győzelmi prémium. A szlovák sportoló egyéni siker esetén két millió koronát kap, a Magyar Olimpiai Bizottság költségvetésében nincs külön jutalmazási keret. Európa keleti felének többi országában is nagyvonalú juttatásra számíthatnak az ötkarikás bajnokok: Fehéroroszországban 69 300, Ukrajnában 55 500, Bulgáriában pedig 51 100 euróval honorálják az esetleges sikert. Az USA csupán 28 900-at, Finnország pedig mindössze 10 ezret fordít erre a célra. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?