Fordítottak a rimaszombatiak

<p>Rimaszombat. A hazaiak az akarat erejét dicsérték, a vendégek edzője a bírót szidta. A rimaszombatiak 2:1-re győztek a vágsellyeiek ellen, a döntő találat egy erősen vitatható tizenegyesből született.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A vágsellyei Duslo egyelőre az egyetlen csapat a mezőnyben, amely ellen a rimaszombatiak ebben a szezonban mindhárom meccsükön pontot tudtak szerezni. Ősszel otthon 1:0-ra nyertek, idegenben 1:1-es döntetlent értek el, most hétvégén pedig 2:1-re nyertek, s ezzel fontos három pontot szereztek a kiesés elleni harcban.

Az első félidőben azonban még semmi jel nem mutatott arra, hogy Rimaszombatban maradhatnak a pontok – a ragyogó napsütésben, ám erős szélben zajlott találkozót a vendégek irányították. Gešnábel fejese még a kapu mellé szállt, ám a 22. percben Lukáš Szabó remekül fordult le őrzőjéről, s a hálóba lőtt. A vágsellyei csatárnak ez volt a tizedik gólja a bajnokságban.

A rimaszombatiak nem tudtak magukhoz térni, próbálkozásaikból hiányzott az erő és a lendület. Az első kapura tartó lövésüket Szivcsevics révén könyvelhették el a 24. percben, de Kolmokov kapusnak ez nem okozott gondot.

Szünet után is a vendégek voltak aktívabbak, a 48. percben Szabó egyedül vezethette a labdát Kostolanskýra, de a hazaiak kapusa lábbal óriásit védett. Az 57. percben pedig némileg váratlanul jött a rimaszombatiak egyenlítő gólja: Pribula beívelt szabadrúgása után Rubint közelről a hálóba fejelt. A találat szárnyakat adott a gömörieknek, hirtelen rájöttek, hogyan is kell gyorsan támadást vezetni, s vezettek is néhányat – az egyiknek a végén Siheľský átesett a vendégek kapusán, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt, amit Pribula be is lőtt.

A csereként beállt Tomáš Kubík bebiztosíthatta volna a hazaiak győzelmét, de a 82. percben egy kontra végén a kapu fölé lőtt, így Čurgali még egyenlíthetett volna, ám akrobatikus mozdulattal a felső lécet találta telibe.

„Ez már a második meccs Rimaszombatban, amit egy kitalált tizenegyessel veszítettünk el! – dühöngött a lefújás után Dušan Liba, a Duslo vezetőedzője, az őszi 1:0-s mérkőzésre utalva, amelyen szintén büntetőből született a hazaiak gólja. – A döntetlen igazságos lett volna, de az az ember, aki ott futkos a játékosok között, megfosztotta a fiúkat a prémiumuktól. Elvette a kedvünket a focitól, belenyúlt a meccsbe.”

A tizenegyest a hazaiak diplomatikusan nem kommentálták, inkább a csapategységet és az elszántságot emelték ki. „Ezt a meccset az akarat erejével nyertük meg – nyilatkozta a büntetőt értékesítő Martin Pribula. – A teljesítményünk nem volt optimális, de annál szebb a siker, hogy így is nyertünk. Igazi csapatként játszottunk.”

„Az akarat döntött – értett egyet vele a csapatkapitány Rubint is. – Nagyon-nagyon meg akartuk nyerni ezt a meccset. Paradox módon a saját pályánk volt a legnagyobb ellenségünk, mert a göröngyös talajon nehéz volt adogatni. A második félidőben viszont egy kicsit már a szél is segített, s lőttünk két gólt. Nehéz meccs volt, boldogok vagyunk, hogy győzni tudtunk.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?