Focivébé: pénzükre várnak a rendező városok

Johannesburg |

<p>A nyári, dél-afrikai világbajnokság rendező városai szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség tartozik nekik; Durban polgármestere már arról beszélt, hogy az egyeztetésekben új szakaszba lépnek, amennyiben nem kapják meg a pénzüket.</p>

"Ami a stadionokat illeti, van még rendezetlen számla, a jegybevételek tíz százaléka bennünket illet - nyilatkozott az ügyben Michael Sutcliffe. - A FIFA-nak és a helyi szervezőbizottságnak is voltak kérései a stadionokkal összefüggésben, ezért tartoznak nekünk. Két éve tárgyalunk ezekről a tételekről, de most már készek vagyunk egy új szakaszba lépni, mert a FIFA nem ad semmit."

Durban városa 355 millió eurónak megfelelő összeget fektetett a Moses Mabhida Stadionba. A polgármester nem beszélt arról, mennyit vár a nemzetközi szövetségtől.

A helyi The Times viszont konkrét összegről ír. Információja szerint mind a kilenc rendező város vár a pénzére, mégpedig összesen mintegy 50 millió eurónyi összegre.

A FIFA nem kommentálta a felvetéseket, csupán annyit közölt, hogy "a helyzetet a helyi szervezőbizottságnak és a városoknak egymás között kell rendezniük."

Danny Jordaan főszervező erre reagálva jelezte, hogy a jegybevételeket még összesítik, s amint ezzel elkészülnek, a városok megkapják az ígért 10 százalékot.

"A jövő héttől találkozunk az elöljárókkal. Különböző helyzetek vannak, ezért egyesével zárjuk le a dossziékat" - tette hozzá.

A Dél-afrikai Köztársaság összesen 1,2 milliárd euróval egyenértékű randot fordított stadionok építésére, felújítására. Az arénák utóhasznosítása egyelőre nem megoldott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?