Figyelemmel kíséri a labdarúgó Európa-bajnokságot?

<p>Szokásos hétfői ankétunkban azt kérdeztük olvasóinktól, figelemmel kísérik-e a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit.</p>

 

Barczi Roman osztályvezető, Pered: Nem is kérdés, hogy figyelemmel kísérem-e a mecscseket, nagy futballrajongó vagyok, és ez egy fociünnep. Nálunk a családban a focinézésnek hagyománya van. A meccsek idejére nem is szervezek semmi más programot, ha mégis valami közbejön és nem tudok leülni a televízió elé, akkor majd az eredményeknek utánanézek. A csoportmérkőzéseket nem annyira szoktam rendszeresen figyelni, de most ott vannak a csehek, így érdekesebb a dolog. Sajnálom, hogy sem a magyar, sem a szlovák csapat nem jutott ki, de tudni kell, hogy nekik is megvolt a lehetőség, ám mindenki nem vehet részt a bajnokságon, csak aki tényleg jól veszi az akadályokat. A magyaroknak nagyon jó csapatuk állt mostanra össze, így legközelebb minden esély megvan arra, hogy kijussanak a megmérettetésre. Most egy hónap focibanzáj jön, de a család már megszokta, tehát nem okoz gondot a sok-sok focinézés. Leginkább az angol, a holland és az olasz csapat mérkőzéseit várom.

Bíró Tamás informatikus, Vásárút: Gyerekkorom óta szeretem a páros számú éveket, ez ugyanis azt jelenti, hogy három-négy héten keresztül az Európa-bajnokság vagy a világbajnokság meccseit izgulhatom végig. Természetesen az idei kontinensviadalt is nagyon vártam már. Mivel Lengyelországban és Ukrajnában zajlanak a mérkőzések, így nincs időeltolódás, ráadásul a munkaidőm is letelik a meccsek kezdetéig, ezért azt hiszem, mindegyiket figyelemmel követem majd a tévé képernyőjén. Baráti körben ugyan felmerült, hogy a helyszínek közelsége miatt akár át is utazhatnánk mondjuk Wroclawba, a csehek valamelyik csoportmeccsére. Ám közben a véletlennek köszönhetően idén bejutottam az angol FA Kupa londoni döntőjére a Wembleybe, ezért úgy döntöttem, hogy megelégszem azzal, ha az Eb meccseit itthonról nézem majd, lehetőleg valamelyik vendéglő teraszán a barátaimmal. A barátnőm megértő, tudja, hogy rajongok a fociért, néhány mérkőzést ő is megtekint velem. Már a pénteki nyitómeccs is kellemes meglepetést szerzett, mert a tapogatózás helyett a foci minden szépségét bemutatta a lengyel és a görög válogatott. Remélem, a többi összecsapás is hasonló izgalmakat hoz majd, és a végén a spanyolok emelhetik magasba a trófeát.

Ifj. Gyimesi György hivatalvezető, Királyhelmec: Természetesen követem, és az elkövetkező hetekben is követni fogom az Európa-bajnokság történéseit, de a megszokott napirendemet biztosan nem alakítom át csak azért, hogy minden egyes mérkőzést megnézhessek. A csoportküzdelmek során van néhány olyan összecsapás, amely érdekesnek ígérkezik, ezeket mindenképp látni szeretném. A küzdelem viszont igazán majd csak a negyeddöntők idején, az egyenes kieséses rendszerben lejátszott mérkőzésekkor élesedik ki. Mivel az utóbbi időben nem kísértem figyelemmel a nemzetközi focivilág eseményeit, és nem ismerem az egyes válogatottak aktuális játékerejét sem, nem szívesen bocsátkoznék jóslásokba azzal kapcsolatosan, melyik ország csapata nyeri az Eb-t. Az biztos, én az angoloknak szurkolok majd, mert gyerekkoromtól a szigetországi foci rajongója vagyok, és azt is tudom, hogy az Európa-bajnokság meccsei miatt a családi béke nálunk nem kerül veszélybe. Nemrégiben ugyanis a meglévő tévénk mellé vásároltunk egy másik készüléket is.


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?