Férfi kézilabda Eb - töretlenül küzd tovább a magyar csapat

Újvidék |

<p>A franciák elleni fantasztikus győzelem, s a csoportmérkőzések lezárultának másnapján Mocsai Lajos szövetségi kapitány és több játékos is értékelte az eddigi három találkozót és a csapat teljesítményét, valamint előretekintett a középdöntőre a szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokságon.</p>

"Nagyon hálásak vagyunk a magyar emberek támogatásáért, amit az Európa-bajnokságon nyújtanak számunkra. - idézte szombaton a szakvezetőt a hazai szövetség hírlevele. - Két lábbal a földön maradva továbbra is töretlen küzdőszellemmel, összetartással dolgozunk tovább, hogy a csapatnak megmaradjon az az erős kisugárzásra, amely jellemzi. Türelmesen kézilabdáztunk az eddigi három mérkőzésen, ez hozta meg az eredményeket. Az Európa-bajnokság első időszaka lezárult, immár Izland ellen készülünk. A legszilajabb északi csapat lesz az ellenfelünk vasárnap, rendkívül erős válogatott, de természetesen szeretnénk ismét jó eredményt elérni."
"Az eddig történtek bebizonyították, hogy az Európa-bajnokságon nincs lefutott meccs, bármelyik csapat legyőzheti a másikat. - fogalmazott Ilyés Ferenc csapatkapitány. - A franciák ellen több lehetőséget kaptak azok is, akik korábban kevesebbet léptek pályára, így egyre többen kapcsolódtak be jó játékkal az Európa-bajnokságba. Mindez nagyon fontos, hiszen adott a lehetőség, hogy jó eredményt érjünk el, ha tovább dolgozunk, és ha bírjuk erővel. Ennek a társaságnak valóban a csapategység a legfőbb erénye."
"Ilyen összetartás mellett fantasztikus ebben a válogatottban szerepelni. Külön öröm számomra, hogy a 150. válogatottságomat a franciák legyőzésével ünnepelhettem. - mondta Császár Gábor. - Sokan féltettek minket az Európa-bajnokságtól, de most még jól is jöhet, hogy a D csoportból érkező csapatok olyan ellenfelekkel találják magukat szembe, mint a francia és a spanyol válogatott. A legnagyobb ellenfelünk a fáradtság, mindent megteszünk, hogy eredményesen szerepeljünk - legközelebb Izland ellen."
"Többször is egy igazán jó eredmény küszöbén álltunk már a válogatottal, gondoljunk csak a 2007-es világbajnokságra, vagy a 2008-as Eb-re, most akár át is léphetjük ezt a küszöböt. - jelentette ki Mocsai Tamás. - Sikerült valamennyi meccsünk végkimenetelét nyitva tartani egészen a végjátékig, mert türelmesen kézilabdáztunk. Természetesen fáradtak vagyunk, de ezt valamennyi csapat elmondhatja magáról."
"Magasra tettük a lécet saját magunk számára az eddigi eredményekkel. Nagyon komoly eredményt érhetünk el, ám most jönnek a legnehezebb meccsek az Eb-n. Dolgozunk tovább!" - fogalmazott a kapus Fazekas Nándor.
"Hihetetlenül boldog és büszke vagyok a franciák elleni győzelmet követően, felemelő érzés volt látni azt a küzdelmet, amit a magyar válogatott mutatott. - hangsúlyozta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. - A szurkolók fantasztikus támogatást adtak a mieinknek. Az utolsó percekben a boldogságtól borsódzott a hátam, hiszen nem mindennap élhetünk át ekkora sikert. A spanyolok elleni döntetlen után úgy fogalmaztam, fél csoda, amit eddig átéltünk. Olcsó poén lenne azt mondani, hogy a csoda teljessé vált, már csak azért is, mert azt gondolom, még előrébb juthatunk, hiszen nem lépünk pályára esélytelenül a középdöntőben sem. A magyar szurkolók támogatására óriási szüksége lesz a csapatnak vasárnap, kedden, majd szerdán is, ezért a Magyar Kézilabda Szövetség igyekszik minden segítséget megadni a magyar drukkereknek, hogy minél többen szurkolhassanak a válogatottnak Újvidéken."
A magyar válogatott három ponttal kezdi meg a középdöntőt, és a II-es csoportban vasárnap 16:10-től Izlanddal, kedden 20:10-től Szlovéniával, szerdán 20:10-től Horvátországgal játszik. A középdöntő első két helyezettje jut az elődöntőbe.
A magyar válogatott kerete az Eb-középdöntőben:
kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém KC), Mikler Roland (Pick Szeged)
jobbszélső: Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex KC)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapics Milorad (Cimos Koper, szlovén), Laluska Balázs (MKB Veszprém KC), Mocsai Tamás (SG Flensburg, német)
irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém KC), Nagy Kornél (Dunkerque HB, francia)
beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém KC), Szöllősi Szabolcs (Csurgói KK), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém KC), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém KC), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?