Felsőkirályi diadal tíz év után

Felsőkirályi |

<p>&nbsp;Ismét a felsőkirályiak győzelme került a Vágsellyei járás csapatainak hagyományos teremtornája, az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett TIBI-kupa krónikájába. Tíz év elteltével.</p>

Háromkirályok napján a vágsellyei sportcsarnokban tizenkét alakulat csatázott a trófeáért, a terembajnoki címért. A mátyusföldi klubok focibarátságát jelképező regionális erőpróbán a szomszédos Galántai járást a tavalyi kiíráshoz hasonlóan a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában játszó felsőszeliek és a Pata képviselte.

A három négytagú csoportban a kollektívák körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért. Az A csoportban a mocsonokiak játszották a prímet. A B csoportban meglepetésre a területi bajnokság VIII. ligájában szereplő vágsellyei Betonáris a címvédő Duslo-ifiket, majd az idei tornaelső felsőkirályiakat is két vállra fektette. A C csoportban pedig a favorizált felsőszeliek végeztek az élen. A három csoportelső és az A csoport 2. helyezettje a negyeddöntőben várt a nyolcaddöntőből kikerülő ellenfelére.

A viadal különlegessége, hogy a csoportok 2–4. helyezettjei a nyolcaddöntőben kaptak még egy esélyt a javításra. „Az első csoportmeccset elbuktuk, a párharc utolsó percében kaptuk a második gólt. Szerintem a javunkra vált, hogy a negyeddöntőben kellett kivívnunk a továbbjutást. A korábbi években többször is csoportelsők voltunk, de négy órát kellett várnunk az újabb mérkőzésre, ami nem kedvezett nekünk” – ecsetelte a lebonyolítási rendszer előnyét és hátrányát id. Kokeš László, a tornagyőztes felsőkirályiak klubelnöke.

A folytatásban már nem bíztak semmit a véletlenre a gólerős felsőkirályiak, akiknek a mezében Radovan Kotlár a nyolcaddöntőben ötször, az elődöntőben háromszor rezegtette meg az ellenfél hálóját, s tizenhárom találattal ő lett a torna gólkirálya. A fináléban ugyan Herceg révén a vágvecseiek jutottak vezetéshez, de a felsőkirályiak csakhamar fordítottak, s magabiztos győzelmet arattak. A nézők nagy tapssal honorálták a rutinos Lalák alakításait, aki két ízben is kipókhálózta a vinklit.

„Örülünk, hiszen egy évtized elteltével lett újra miénk a TIBI-kupa. Folyamatosan lendültünk játékba, mérkőzésről mérkőzésre javultunk, néhány kimagasló egyéni teljesítményből, egy célért küzdő kollektívánk remekléséből húztunk hasznot” – értékelte a sikercsapat teljesítményét a klubvezető, akinek két fia is szerepet vállalt a sikerből. Ifjabb Kokeš László edzőként irányította a kollektívát, melynek hálóját Róbert Kokeš őrizte.

A szervezők a XVII. TIBI-kupa első három helyezettjét, a legjobb kapust, mezőnyjátékost és góllövőt díjazták. „Érzésem szerint a nyolcszáz néző jól szórakozott, ünnepnapi seregszemlénk a mátyusföldi focitársadalom ünnepe volt. Rendezvényünket jelenlétével megtisztelte Pavol Šipoš, a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség elnöke, aki nem jött üres kézzel. Tomboladíjként a szlovák válogatott dedikált mezét hozta magával” – fogalmazott Tibor Rábek, a kupasorozat ötletgazdája és főszponzora.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?