Feljövőben a tőrözők

Plovdiv/Somorja.

Plovdiv/Somorja. Érsek Attila junior párbajtőr Európa-bajnok korai búcsúja (már a 64-es táblán kiesett) csalódást jelent, a tőrözők helytállása a szakág felemelkedését igazolja – így lehetne tömören összegezni a szokatlanul népes, 13 versenyzőt felvonultató szlovák csapat szereplését a múlt heti plovdivi kadett és junior vívó-vb-n. Nagy József, a küldöttség vezetője aprólékos értékelésében kitért arra is, hogy Érsek felkészülését sérülések akadályozták, de 34. helyénél mégis többet vártak. Igaz, egy későbbi bronzérmes olasztól kapott ki 13:15-re, de kikapott. Pechsorozat előzte meg a fiúk párbajtőrcsapatának szereplését is, Košč sérülésével gyengébb összeállításban utaztak ki, alulmaradtak a svédekkel szemben, és csak a 18. helyen végeztek.

„Feljövőben vannak tőrözőink, mindkét korosztályban. Sőt a lányoknál egyedül Szlovákia indított csupa kadett korú versenyzőt a juniorok mezőnyében. Ez is jelzi, milyen jövő vár versenyzőinkre, ha kitartanak a munkában” – mérlegelt Nagy József. Éppen a somorjai lányok érték el a legszembetűnőbb eredményeket. A kadettok versenyében Hanzel Gyöngyi az ötödik, Szinghoffer Sandra a 15. helyen végzett. Tanítványairól az edző többet is elárult: „Gyöngyit döntőbe vártuk. Gond nélkül jutott a legjobb nyolc közé, ám ott 5:15-ös taktikai vereséget szenvedett a francia Fossétől. Azt mondanám: az eredmény megölte a jobb lehetőséget. Szeretném kiemelni Sandra szereplését is. Az egész versenyidényben hatalmasat lépett előre, s első vb-jén is ezt bizonyította. Ő egy körrel korábban találkozott Fosséval, s ha legyőzi, éremért vívhatott volna a két somorjai.” Čeligová 53. lett 33 ország 83 fős mezőnyében.

További versenyszámok (szlovákiai helyezések), tőr, kadett fiúk (42 ország 86 indulója): 33. Domsitz; junior fiúk (50/122): 22. Botló, 30. Horony, 114. Ferenec; junior lányok (34/82): 25. Hanzel, 46. Szinghoffer, 55. Čeligová; csapat, fiú tőr (27 együttes): 18. Szlovákia, női tőr (23): 14. Szlovákia. Párbajtőr, junior lányok (44/108): 29. Lovisek; csapat, fiú párbajtőr (32): 18. Szlovákia. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?