Feledékenység és alapfilozófia

<p>Minden a régi az NB I-ben, az edzői nyilatkozatok tanulságosak, a nézők otthon maradtak. Radó András viszont dicséretet érdemel.</p>

Tumultus a balszélen. Az oldal- és a felezővonal metszéspontja közötti 10 négyzetméteres területen 6 futballista csúszkál, ugrál, birkózik. Aztán a labda valahogy kiszabadul, a bal oldali MTK-támadás beadással ér véget, a labda kétszer pattan, mire eljut a kapu elé. A védők tisztáznak. Diósgyőri támadási kísérlet, a középhátvéd a labdába bikáz. Sehol senki, a laszti Groppioni kapus kezébe hullik. Aztán pattogtatja, kirúgja. Újabb tömegjelenet, amelyet Seydi old meg, kiollózza a labdát a nézőtérre. Vastaps. A Diósgyőr–MTK mérkőzés 12. percébe kapcsolódtunk be a hétvégi NB I-es mérkőzések közül. Magyar futball. Két perc múlva aztán Pölöskei bombagólt rúgott, s lassan a meccs is egész élvezhetővé vált, a kánikula dacára. A MTK próbálta a maga kombinatív fociját bemutatni, a DVTK inkább erőből játszott. A meccs 2:2-vel zárult, akárcsak a Haladás–Győr találkozó. Az sem volt rossz. A lefújás után mindkét edző panaszkodott egy kicsit, Artner Tamásnak (Haladás) az fájt, hogy nyerő helyzetből sem tudott nyerni a csapata, Pintér Attila (ETO) pedig a bírót kritizálta. Nem ok nélkül: Solymosi talán túl szigorúan állította ki az 5. percben Kamenárt, a győriek kapusát. Tény: a szombathelyiek csatára átesett a szlovák kapus lábán, de a támadót több ETO-bekk is körülvette, sárga is elég lett volna. A szombathelyi mérkőzés üde színfoltja volt Radó András játéka. A 19 éves futballista már tavaly is jó formában futballozott, hét gól mellett hét gólpasszt jegyzett az NB I-ben. A bajnok ellen duplázott, ő értékesítette a Haladás 11-esét, majd neki sikerült egyenlítenie egy szép egyéni alakítást követően. A védők mögül kilépve egy testcsellel elküldte a feltűnően előzékeny Djordjevicset, s a kapuba gurított. Radó gyors, technikás, de ami a legfontosabb: bátor és vagány focista. Régen tele volt a hozzá hasonló típusú játékosokkal az NB I – emlékszik még valaki Váczi Zoltánra, Szarvas Jánosra vagy a külföldiek közül Zoran Kunticsra? Radó: irány Nyugat! A hétvége legszomorúbb nyilatkozatát ezúttal Prukner László (Kaposvár) adta. „Egyelőre dolgozom azon, hogyan lehetne a játékosoknak a fejébe verni a megfelelő taktikát. Hiába videózunk és elemzünk hét közben, ha a játékos felmegy a pályára, és elfelejti azt, amit átvettünk.” Elképesztő mondatok. Főleg azért, mert Prukner nem szeszélyes kamaszokkal dolgozik, hanem elvileg profi labdarúgókkal, akik éppen azért kapják a fizetésüket, hogy ne legyenek „feledékenyek”. Említést érdemelnek még Bekő Balázs szavai. A listavezető Kecskemét trénere az ars poeticáját osztotta meg velünk a Kaposvár elleni sikert követően: „Alapfilozófiám, hogy a technikás, a futballt játszani képes csatárok helyzetbe hozzák egymást, és a helyzetekből gólokat is szerezzünk.” No, ezen a héten is volt mit tanulnunk, de sajnos a nézők most is elkerülték a stadionokat. A pénteken és szombaton játszott öt mérkőzésre nagyjából 11 500 szurkoló volt kíváncsi a helyszínen. Átlagban 2300. Biztosan a nagy kánikula miatt.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?