Fejlődni akarnak az extraligában a komáromi röplabdázók

Ismét – immár ötödször – extraligás szezont kezd a komáromi VK Spartak UJS férfi-röplabdacsapata. Az élvonalbeli részvétel jogát saját nevelésű játékosok harcolták ki, akik ezüstérmet szereztek az I. ligában, és első helyen végeztek a feljutásért vívott osztályozóban a Stará Ľubovňa és az I.

Ismét – immár ötödször – extraligás szezont kezd a komáromi VK Spartak UJS férfi-röplabdacsapata. Az élvonalbeli részvétel jogát saját nevelésű játékosok harcolták ki, akik ezüstérmet szereztek az I. ligában, és első helyen végeztek a feljutásért vívott osztályozóban a Stará Ľubovňa és az I. ligás bajnok zsolnaiak vetélytársaként. A ligarajt előtt előtt Ferencz László klubmenedzserrel beszélgettünk.

A feljutás után sok feltételt és feladatot kellett biztosítani a klubvezetésnek, hogy a csapat zökkenőmentesen szerepelhessen az élvonalban. Sikeres volt ez a folyamat?

Azt kell, hogy mondjam, igen, hisz elindulunk az extraligában. Folyamatosan dolgozunk azonban tovább a feltételek megteremtésén, s bízunk abban, hogy még számos támogatóra találunk, akik mellénk állnak, és támogatnak bennünket a céljaink elérésében.

Az I. ligás csapat teljesítménye volt a döntő abban, hogy ismét az élvonalban szerepelhetnek. Felnőttek már ezek a fiatalok a feladathoz, az extraligához?

A fiatalok fejlődése folyamatos, viszont a tapasztalatok megszerzéséhez több év aktív játékkal eltöltött idő kell. Nem szeretnénk túl nagy terhet rakni a fiatal játékosaink vállára. A fejlődés alatt nemcsak a fizikai, hanem a mentális előrelépést is értem.

Többször lehetett hallani, hogy a keretben szükség lesz erősítésre. Elégedett ilyen tekintetben?

Az extraligás csapatunk 14 főből áll. A csapat gerincét azok a játékosok alkotják, akik kiharcolták a feljutást, zömmel saját nevelésű játékosok. Az erősítést négy új igazolt játékos alkotja, akik közül ketten már játszottak nálunk, Maroš Hinduliak és Igor Rehák. Csatlakozott hozzánk a nagy tapasztalatokkal rendelkező Michal Sládeček, valamint a hatszoros szlovák bajnok és 147-szeres válogatott Matej Kubš. A fiatalság és a tapasztalat mellett tettük le a voksunkat. Fiatal játékosaink számára nagy lehetőség nyílik a szlovákiai röplabda legjobbjaitól tanulni, és ezáltal fejlődni is.

A kihagyott egy év után változott valami az élvonalbeli bajnokság rendszerében? Felmérték a vetélytársak erőviszonyait?

A bajnokság színvonala hasonló lesz a múlt éviekhez, talán nagyobb teret kapnak a szlovákiai játékosok a külföldiekkel szemben, s ezáltal kiegyensúlyozottabb lesz a bajnokság.

Változhat még a játékoskeret?

A játékoskeret végleges, új játékosokat nem tervezünk hozni, viszont a helyi fiatalok előtt nyitva a lehetőség felkerülni a csapatba, amennyiben a teljesítményük ezt indokolja. A szakmai döntés a vezetőedző kezében van.

Az utánpótlás-nevelésben hol tartanak, ha esetleg hosszabb kispadra lenne szükség menet közben?

Az extraliga mellett indulunk az I. ligában is, melynek az a célja, hogy játéklehetőséget kapjanak azok a játékosok is, akik még nem érik el az extraligához szükséges szintet, viszont komolyan gondolják azt, hogy egyszer oda szeretnének jutni.

Robin Pělucha mint korábban extraligás játékos és mint sikeres I. ligás edző marad a csapatnál?

Robin Pělucha fontos tagja a klubunknak, akivel immár hatodik éve együttműködünk, s további hároméves szerződést írtunk alá vele. Ő már szinte komáromi. A fiatalok folyamatos fejlődésében nagy szerepe van, és ezért mi nagyon megbecsüljük.

A csapat nem egyszerű összetétele lehetővé teszi a az igényes edzési rendszert?

Erre is megvan a megoldás, mely sok esetben nem ideális, de ha a mennyiségi edzés mellett a minőség még nagyobb teret kap a felkészülésben, pótolni lehet bizonyos edzéselemeket.

Milyen az együttműködés a Selye János Egyetemmel a játék- és egyéb feltételek biztosítását illetően?

A Selye János Egyetemmel való kapcsolatunk a kölcsönös megbecsülésen alapszik, melyre büszkék vagyunk. Az egyetem vezetősége a lehetőségeihez mérten maximálisan biztosítja számunkra azokat a feltételeket, melyek szükségesek a munkánkhoz.

Hogyan szeretnének együttműködni a szurkolótáborral?

Szurkolótáborunk a múltban is fontos részese volt a sikereinknek, s bízunk abban, hogy ez folytatódni fog az idei évadban is. Szeretnénk szorosabb kapcsolatot kialakítani szurkolóinkkal, ezért tervezünk játékos-szurkoló találkozókat, és egyéb aktivitásokat. A rajt előtt ezúton szeretném megköszönni segítségüket azoknak, akik támogattak minket, legyünk büszkék csapatunkra és röplabdaklubunkra Komáromban és régiónkban is, szurkoljunk együtt Komáromnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?