Fed-kupa: a pályán kell igazolni a papírformát

Pozsony. A szlovák női tenisz-válogatott hétvégén a fiata-lokkal felálló, de merész terve-ket szövő oroszokat fogadja a Fed-kupa II. Világcsoportjá-nak 1. fordulójában.A hazaiak első számú játékosa a világranglista-18.

Pozsony. A szlovák női tenisz-válogatott hétvégén a fiata-lokkal felálló, de merész terve-ket szövő oroszokat fogadja a Fed-kupa II. Világcsoportjá-nak 1. fordulójában.

A hazaiak első számú játékosa a világranglista-18. Magdaléna Rybáriková lesz, aki a Fed-kupa-csapatban most debütáló Viktória Kužmovával, Jana Čepelovával és Anna Karolína Schmiedlovával próbál majd felülkerekedni az oroszok fiatal tehetségein.

Az orosz csapat meglepetésre fiatal játékosokkal érkezett a pozsonyi kemény pályás találkozóra: legmagasabban rangsorolt, s egyben legidősebb játékosuk a mindössze húszéves, a világranglista 94. helyén álló Natalja Vihljanceva lesz. Rajta kívül Anasztaszija Potapova, Anna Kalinszka és Veronika Kugyermetova kap majd lehetőséget. „Ami a topjátékosokat illeti: az Australian Opent követő időszak nagyon sűrűnek ígérkezik számukra. A következő hetekben Dohában és Dubajban is WTA-tornákon indulnak. Nem egyszerű mindent összeegyeztetni, ezért is döntöttünk most a fiatalabb játékosok mellett. Eddig nagyon jól érezzük magunkat Pozsonyban, az edzések is rendben zajlottak. Remélem, meglepetést tudunk okozni, s győzelemmel térhetünk majd haza” – részletezte az esélyeket az oroszok kapitánya, Anasztaszja Miszkina.

A szlovákok ásza Magdaléna Rybáriková lehet, aki tavaly Wimbledonban elődöntőt játszott, az idei Australian Openen pedig a nyolcaddöntőig jutott. A hazai csapat kapitánya nem számít könnyű hétvégére. „Az oroszok mindig nehéz ellenfélnek számítanak, függetlenül csapatuk tagjaitól. Ez az összecsapás igazi kihívás lesz számunkra. Annak ellenére, hogy nagyon fiatal csapattal érkeztek, ambiciózus játékosok lépnek majd pályára. Nem szabad lebecsülni őket, hiszen mindannyian fiatal tehetségek, akik kellemetlennek számító játékukkal akár meg is lephetnek minket. Lehetséges, hogy mi számítunk favoritnak, viszont ezt hétvégén majd a pályán is igazolnunk kell. Kiegyenlített párharcra számítok” – latolgatta az esélyeket Matej Lipták a tegnapi sajtótájékoztatón.

A szlovákok legfiatalabb teniszezője, a tizenkilenc éves Viktória Kužmová most debütálhat a csapatban: „Viki sokat fejlődött: már az előző szezon végén, s az idei év elején is igazolta, jó úton halad. Remélem, ha lehetőséghez jut, koncentrált tud maradni, s pozitívan tudja majd megélni első hazai Fed-kupa mérkőzését” – mondta Lipták.

A mérkőzés sorsolását holnap tartják, szintén a fővárosi Nemzeti Teniszközpontban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?