Farkas kitalált az útvesztőből

Rio de Janeiro |

<p>Farkas Vince a C1-esek 1000 méteres számának B-döntőjében a 3., összetettben tehát a 11. helyen végzett a riói olimpián. A somorjai kenus elégedett volt a keddi versenyzésével, úgy érezte, kitalált az útvesztőből.</p>


Farkasnak a hétfői előfutamok és középdöntők előtt nagyon rossz éjszakája volt. „Nem tudtam aludni, csak forgolódtam, és rémálmaim is voltak. És utána egész nap is úgy éreztem, mintha egy erdőben bolyongnék, nem tudtam kitalálni az útvesztőből. Mára azonban teljesen felébredtem ebből a rossz álomból, magamra találtam, és jól is ment a versenyzés” – mondta a 23 éves kenus, aki első olimpiáján vesz részt, és csak egy hónapja tudta meg, hogy utazhat, mivel Moldávia nem használta ki a kvótáját.
„Mindent kiadtam magamból, az egész futam során nem is mertem kinézni az ellenfelekre. Elégedett vagyok az eredménnyel, nem akartam a negyediknél rosszabb helyen zárni, hogy benne legyek az első 12-ben” – nyilatkozta Farkas, aki a futamában legyőzte a kanadai Mark Oldershaw-t, aki négy éve bronzérmes lett ebben a számban, valamint a párosban többszörös vb- és Eb-érmes magyar Vasbányai Henriket is, akit utóbb kizártak.
Az első olimpia nagy motivációt ad Farkasnak a tokiói felkészülésre. „Kétféle sportoló van, van, akinek rakétaként ível felfelé a pályafutása, másoknak több idő kell, hogy beérjenek. Azt hiszem, én az utóbbiba tartozom. Abba kellett hagynom a kenuzást ahhoz, hogy rájöjjek, mit is akarok csinálni. Egy darabig jegyszedő voltam a diszkóban, mert megvolt hozzá az alkatom, aztán rádöbbentem, hogy kenuzni akarok” – idézte fel pályafutása nehezebb pillanatait Farkas, aki élete legnagyobb sikerének tartja riói eredményét.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?