Fájni fognak a kemény edzések

Dunaszerdahely. Štefan Horný személyében szerdától új vezetőedző irányítja a II. ligás DAC futballcsapatát. Az egykori kiváló labdarúgó, aki legutóbb az ellenlábas szencieket irányította, végszóra érkezett új állomáshelyére.

Štefan Horný: Jelenleg csupán egyórányi játékra való erőnléttel rendelkeznek a fiúkFogas Ferenc felvételeHelyénvaló tehát a kérdés: nem találja-e kockázatos vállalkozásnak dunaszerdahelyi szerepvállalását?

„Való igaz, időzavarban vagyok. A futballban azonban mindenfajta szerepvállalás kockázattal jár. Tapasztalatból mondom, olykor az edző még át sem lépte az öltöző küszöbét, ám a székének három lábát már le is fűrészelték rosszakarói. Aki már a legelején kifogásokat keres, az nem is lehet eredményes. Az én krédóm, a minden apró mozzanatra kiterjedő szakmai munka. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy amit kérek, azt a pályán be is tudom mutatni. Én leszek az, aki elsőként érkezik, s utolsóként távozik a munkahelyéről” – vallott elképzeléseiről az edző, akit az sem nagyon zavar, hogy megbízatása, egyelőre, csupán az őszi szezon végéig szól.

„Én addig maradok, ameddig szükség lesz itt rám. Ha jól végzem a munkámat, akkor azt bizonyára méltányolják is majd a klubvezetők. Az edzői fizetésemet is csak addig a napig igénylem, ameddig én irányítom a csapatot” – fogalmazott Robert Pflug utódja. Bizonyára előnyére válik, hogy alaposan feltérképezte a II. liga mezőnyét, ismeri az ellenfelek játékstílusát, labdarúgóit.

De vajon miként vélekedik a DAC játékosállományáról. „Három csoportba sorolnám a focistákat. Elsőként az idősebbeket, tapasztaltabbakat említeném, ők már túl vannak a zeniten. Náluk leginkább a motivációt hiányolom. A vendégjátékosok hátránya a helyhez való kötődés hiánya, a fiatal pályakezdők pedig tapasztalatlanok. Rajtam múlik, miként rakom össze a DAC-mozaikot” – jellemezte újdonsült tanítványait a vezetőedző, aki a szenciek és a dénesdiek elleni felkészülési meccseket a gulyáshoz hasonlította csapata teljesítményét. „Mielőbb javítani kívánok a futballisták erőnlétén. Ezentúl a hét elején, hétfőn és kedden két fázisban edzünk, főleg az erőnlét javítására összpontosítunk. ĺgérem, fájni fognak az edzések. Jelenleg ugyanis csupán egyórányi játékra való erőnléttel rendelkeznek a fiúk. A kapusokat húszpercnyi intenzív gyakorlás után az ájulás kerülgette. Az általam preferált agresszív, gyors játékhoz kiváló erőnlétre lesz szükség. Ugyancsak gondok vannak a helyzetkihasználással. Ezekkel a kijelentésekkel nem segítőmet, Vlado Kiniert kívánom bírálni, hiszen szólistaként aligha terjedhetett ki mindenre a figyelme. Nekem azonban mások a követelményeim, elvárásaim” – sorolta az általa észlelt legnagyobb hiányosságokat a szókimondó Štefan Horný.

Kifejtette, nemcsak posztokra jelöli, hanem konkrét feladatokkal is megbízza játékosait. Nagy súlyt helyez majd a taktikai fegyelem betartására. Ugyanakkor a regenerációnak is nagy jelentőséget tulajdonít. Szerinte minden játékos, még a legrutinosabb is, képes a javulásra. Csak akarni kell!

Rákérdeztünk, mely tulajdonságaiknak köszönhetően lehetnének eredményesek a vágsellyeiek elleni mai idénynyitón a DAC labdarúgói? „Főleg a tapasztalatokkal, illetve a rögzített helyzetek kihasználásával. Más kérdés: lesz-e ezekből elég. Kevés hadba fogható labdarúgónk maradt: Kobr, Konečný, Olejník, Hrabač, Medgyes Jóska, Buka, Horochonič, Hrubina, Fabuľa, Bognár, Zlacký, talán még Nagy a kispadra. Kizártnak tartom az izomhúzódással bajlódó Mohsen játékát. Novota, Drobný, M. Kozák és néhány további kiszemelt csupán a 2. fordulót követően lehet majd a segítségünkre. Mi azonban addig sem kívánunk légüres térben lebegni, szeretnénk jó rajtot venni” – latolgatta az esélyeket a dunaszerdahelyiek új vezetőedzője.

Egy pontért utaznak a vágsellyeiek

Vágsellye. A II. liga mai (18.00) nyitófordulójában a vágsellyei Duslo a DAC-stadionban lép pályára. „Az előkészületi találkozókon jól játszottunk, sérültünk nincs, így bizakodva utazunk a Csallóközbe. A nagyszombati Semanko után a napokban az Interből leigazoltuk a 22 éves Hromkovičot. Tavaly tíz emberrel döntetleneztünk Dunaszerdahelyen (0:0), remélem, most sem jövünk haza üres kézzel. Az egy ponttal kiegyeznénk” – mondta lapunknak Takács Tibor, a mátyusföldi klub alelnöke. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?