Fair play-díj: Púchov

Pozsony. Jubileumához érkezett a szlovák labdarúgó-bajnokság: július 13-án megkezdődik a Szuperliga 2002/2003-as idénye, ami azt jelenti, tizedik alkalommal vágnak neki a csapatok a pontvadászatnak. És rögtön az elején szuper rangadóra kerül sor, a bajnok zsolnaiak az ezüstérmes Púchovot fogadják.

Pozsony. Jubileumához érkezett a szlovák labdarúgó-bajnokság: július 13-án megkezdődik a Szuperliga 2002/2003-as idénye, ami azt jelenti, tizedik alkalommal vágnak neki a csapatok a pontvadászatnak. És rögtön az elején szuper rangadóra kerül sor, a bajnok zsolnaiak az ezüstérmes Púchovot fogadják. Erről döntött a tegnapi sorsolás, amelyet az elmúlt bajnoki esztendő értékelése előzött meg – a szövetség vezetőinek a szemüvegén keresztül. Vladimír Wänke, a Ligabizottság elnöke szerint a lebonyolítással nem akadt gond, rendben zajlottak az események. Más kérdés a színvonal. Ilyen értelemben a kluboknak kell a tükörbe nézniük: „Ott, ahol a játékosok, a szakmai stáb és a vezetés között megvolt az összhang, elfogadható, majdnem minden tekintetben pozitív eredmények születtek” – mondta.

František Laurinec, a szövetség elnöke az ellen az általános értékelések ellen szólt, amelyek egyértelműen és kizárólagosan az állandó színvonalcsökkenést szajkózzák és kétségbe vonják a meccsek tisztaságát. Szerinte egyszer sem igazolódott be, hogy bundáztak a csapatok. Azt viszont elismerte, a Szuperliga képtelen a lelátóra vonzani újabb nézőket, sőt, képtelen megtartani a régieket. Hát ez az. A szurkoló a legjobb barométer, számukon lehet lemérni, milyen érdekesek, izgalmasak, színvonalasak a találkozók.

A klubképviselők és a szövetség értékelő ülésének ünnepélyes pillanatait jelentette, amikor átadták a legjobbaknak járó díjakat. Már hagyományosan a Púchov vitte el a sportszerűségi díjat és az ezzel járó 300 ezer koronát. A Trenčín lett a második (200 ezer), az Inter a harmadik (100 ezer).

Nyilvánosságra hozták az 1. Corgoň-ankét eredményeit is; a szurkolók és a Šport című napilap olvasói szavazása (csaknem kilencezren voksoltak) alapján így fest az elmúlt bajnoki év csapata: Mucha (Ružomberok)–Sninský (Žilina), Klago (Žilina), Hanek (Dubnica), Kratochvíl (Inter)–Zvara (FC Ko-šice), Dzúrik (Inter), Mintál (Žilina), Ančic (Trenčín)–Vittek (Slovan), Fabuš (Trenčín). (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?