F1: megváltozhat a gumikeverék

MTI-JELENTÉSSzahír.

MTI-JELENTÉS

Szahír. A Forma–1-es versenyzők és csapatfőnökök kritikája után a Pirelli megfontolja, hogy megváltoztassa az autós gyorsasági-világbajnokság résztvevői számára biztosított gumik összetételét Paul Hembery, az olasz cég sportigazgatója szerint.

A szakember a hétvégén sorra kerülő Bahreini Nagydíj előtt azt nyilatkozta, elképzelhető, hogy az idei első európai futamon, a május 12-i spanyol GP-n már átdolgozott, tartósabb abroncsokkal állhatnak rajthoz a pilóták.

„A gumikeverék módosításával kapcsolatos végleges döntésünket csak a bahreini verseny után hozzuk meg” – fogalmazott Hembery, aki a pilóták és a csapatfőnökök kritikáira is reagált, mondván, egyáltalán nem igaz, hogy jelenleg minden csak a gumikkal való bánásmódtól függ a Forma–1-ben.

„Az abroncsok megfelelő kezelése mindig is lényeges szerepet játszott az autó- és motorsportban, az azonban túlzás, hogy az egész Forma–1 egy csapásra szerencsejátékká vált volna a gumik miatt” – mondta Hembery.

A Forma–1 kizárólagos gumiszállítója új keverékeket tervezett az idei szezonra azzal a céllal, hogy több előzés és több boxkiállás legyen a versenyeken. Mostanra azonban kiderült, néhány pályán olyan gyorsan kopnak a gumik, hogy az istállóknak és a pilótáknak drasztikus lépésekkel, például az autó teljesítményének csökkentésével vagy lassabb haladással kell ellensúlyozniuk ezt a problémát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?