Ezüstérem a hölgyeknek

Lipcse. Ezüstérmet szerzett a Tóth Hajnalka, Révész Julianna, Hormay Adrienn összetételű magyar női párbajtőrcsapat a lipcsei vívó-világbajnokságon. A fináléban nem boldogultak Franciaországgal, 45:31 arányú vereséget szenvedtek.

Lipcse. Ezüstérmet szerzett a Tóth Hajnalka, Révész Julianna, Hormay Adrienn összetételű magyar női párbajtőrcsapat a lipcsei vívó-világbajnokságon. A fináléban nem boldogultak Franciaországgal, 45:31 arányú vereséget szenvedtek.

Pedig nem kezdtek rosszul a magyarok: Laura Flessel-Colovic csak 2:1-re nyert az első párban Tóth Hajnalka ellen, a másodikban pedig a már francia színekben versenyző Király Hajnalka és Hormay Adrien pedig egálra végzett. A vb-újonc Révész Julianna okos vívással plusz néggyel zárt az Athénban bronzérmes Mauree Nisima ellen, így az első három csörte után 8:5-re vezettek, a finálé kétharmadánál 17:17-es döntetlen volt az állás. Ezután azonban a franciák kerültek fölénybe, és az utolsó csörtére Flessel-Colovic és Hormay 30:19-es állásnál már csak a rend kedvéért állt ki a pástra, és bár a magyar lány próbált szépíteni, végül tovább romlott a mérlegünk és összesítésben 45:31-re győztek a franciák.

Magyarország korábban kétszer, 1990-ben és 1994-ben volt ezüstérmes a világbajnokságokon. A legutóbbi, havannai vb-n harmadik lett a magyar csapat.

Miután a nyolc közé jutásért kiesett a magyar férfi kardcsapat, harcba szállt a 9–16. helyért. Először Kanadát, majd Romániát győzték le könnyedén, végül a Fehéroroszok ellen már elbukott a magyar csapat, és a tizedik helyen végzett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?