Ezt a probléma-Csomolungmát!

Minden nagyon szép, minden nagyon jó a magyar fociban. Csak éppen a meccseken nincsenek nézők, az U17-es válogatott meg csoport-utolsóként zárja a felcsúti Eb-selejtezőkört.„A 79. percig nem így nézett ki, nyert az Újpest Békéscsabán” – olvassuk a Nemzeti Sport szalagcímében.

Minden nagyon szép, minden nagyon jó a magyar fociban. Csak éppen a meccseken nincsenek nézők, az U17-es válogatott meg csoport-utolsóként zárja a felcsúti Eb-selejtezőkört.

„A 79. percig nem így nézett ki, nyert az Újpest Békéscsabán” – olvassuk a Nemzeti Sport szalagcímében. Aztán belenézünk egy másik cikkbe. „A Videoton hazai pályán, hátrányból fordítva 2:1-re legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó NB I 14. fordulójának szombati mérkőzésén” – látjuk a bevezető szövegben. És hányszor olvastuk már azokat a fogalmakat, amelyek az ilyen, úgynevezett „fordításos” meccsek kapcsán kerülnek elő. „Huszáros hajrá!” „A vezetést az XY csapat szerezte meg a semmiből.” „Elkészültek az erejükkel, ahogy múlt héten”, meg azelőtt, meg azelőtt, meg azelőtt is. Szóval jók ezek a dumák, talán valaki még el is hiszi őket, de ilyenkor valahogy mindig a debreceni fociszurkolók transzparense jut az ember eszébe a „magas fűről”.

De, persze, a magyar futballban minden szép és jó. Ha valaki hülye, az legfőképpen a néző meg az a néhány kritikus újságíró, akinek már hányingere van a huszáros hajráktól. Ott van, mondjuk, Szélesi Zoltán, a különben tényleg szimpatikus Szélesi Zoltán, aki olyanokat nyilatkozott a héten az U17-es válogatott szövetségi kapitányaként, hogy: „Ha az egyenlítés előtt a blokk egy méterrel közelebb érkezik, aztán, ha a kapus szerencsésebben ér a labdához, végül, ha már kijött róla, a védők hárítanak, akkor most továbbjutóként beszélgetnénk…”

De nem beszélünk továbbjutóként, nem volt közelebb a blokk, nem volt szerencsés a kapus, nem hárítottak a védők. A magyar válogatottnak a Felcsúton rendezett Eb-selejtezőkörben az utolsó hely maradt, megelőzött minket Szlovákia, Grúzia és Románia is. Persze, a szövetségi edző szerint a srácoknak tovább kellett volna jutniuk. A magyar utánpótlásfociban ez mindig így van, így volt ez tavaly, tavalyelőtt és azelőtt stb. is. S aztán „mégis eltörik a mécses”. Mert sajnos (figyelem!) „a csapat kétszer is a hosszabbításban kapott gólt”. S hogy ez mire utal? Természetesen „mentális problémákra”.

Ezeket a problémákat, a magyar futball állapotát, ezt a probléma-Csomolungmát érzékelik a szurkolók is, azok a hülye, hálátlan szurkolók, akik inkább plázákba és temetőkbe járnak, semmint NB I-es bajnokikra. „NB I: gyászos adatok október utolsó napján” – kesereg a sportnapilap. Videoton–DVTK 2413 néző! DVSC–Honvéd 2746! A vadiúj, 22 ezres stadionban megkapó látvány volt ez a 2746 néző. A negatív csúcs mégis az MTK-é, mint mindig: 714 néző a Haladás elleni bajnokin. Persze, tudjuk, miért van ez, a sportnapilap legalábbis megtalálta a szuperindokot: vasárnap mindenszentek ünnepe. Ezért nem mentek bajnokira szombaton a magyar szurkolók! Mi lett volna, ha esik az eső? De szerencsére nem esett. Sőt, az október végi időpont dacára legalább 15 fok volt, sütött a nap stb. De azok a hülye futballszurkolók nem, nem, nem és nem mentek ki a meccsre.

„A fejlődés így is látszott” – olvassuk az U17-es válogatott Eb-selejtezős kudarca után az Utánpótlás Sport honlapján. Igen, a fejlődés egyértelműen látszik. Tapsolunk is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?