Ezreket előzött meg Pozsonyban

<p>Idén kevesebbet hallottunk róla, ritkábban tűnt fel a futóversenyek győztesei között. A minap azonban Pozsonyban ezreket megelőzve fölényesen megnyerte a 10 kilométeres esti utcai versenyt. A sokszoros szlovák bajnok zsitvabesenyői Magyar Imrét (BMSC Bratislava) legfrissebb sikeréről kérdeztem.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Hatalmas, ötvenhat másodperces előnnyel érkezett a célba. Hogyan lehet ilyen magabiztosan 3340 ellenfelet megelőzni?

Jól ment a futás, mind fizikailag, mind pszichikailag minden rendben volt. Edzőm, Karcsi bá kinn volt a pályán, és négy kilométer után már odaszólt, hogy fogjak vissza az iramból. Nagyon jó volt futni az esti főváros utcáin. Szinte nyomtak előre a kíváncsi tekintetek. Ha az élen halad valaki, azt még jobban buzdítják. A harmadik kilométertől már vezettem.

Másodszor nyerte meg a fővárosi futóversenyt. Este vagy Pozsonyban szeret jobban futni?

Sötétben már megszoktam, hiszen egész télen este edzek. Ugyanakkor az is igaz, hogy Pozsonyban többnyire sikerülnek a versenyek. Jobban, mit például Kelet-Szlovákiában. Hogy miért van ez így, arra nincs magyarázatom.

Idén betöltötte a harmincat. Júniusban Dunamocson megnyerte a Kék Duna Futást, előtte és utána még felbukkant néhány versenyen, de ritkábban olvastuk a nevét a győztesek között, mint a korábbi években. Kevesebbet is versenyzett 2014-ben?

Igen. Nagysurányi munkahelyemen sok volt a tennivaló, emiatt gyakran elmaradtak az edzések. Felkészületlenül nem volt értelme versenyezni. A futásra már nem maradt idő és energia. Azóta rendeződött a helyzet, most már készülhetek, és készülök is a novemberi mezeifutó-bajnokságra. Mostani formámból ítélve jól végződhet, akár érmet is szerezhetek.

Említette, hogy a pozsonyi versenyen Petőcz Károlytól kapta a tanácsokat. Netán az edzője lett?

Évek óta nem volt edzőm, egy olyan ember, akire felnézhettem volna, s elfogadhattam volna tanácsait. Szeptembertől Petőcz Károly csoportjába tartozom. Előtte már többször találkoztunk, buzdított, de csak augusztusban akadt lehetőség arra, hogy megbeszéljük közös dolgainkat. Egy versenyen, a Magas-Tátrában találkoztunk, elmondtam neki elképzeléseimet. Ő jelezte, hogy csoportjában csak harminc évnél idősebb futók vannak. Ebbe már én is beleférek. Hetente egyszer járok Pozsonyba edzésre, éppen most kezdődik a következő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?