„Ezek a meccsek a legnehezebbek”

A hetedik helyen álló DAC ma (19.00) a nyolcadik nagymihályi együttest fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 28. fordulójában.

A hetedik helyen álló DAC ma (19.00) a nyolcadik nagymihályi együttest fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 28. fordulójában. A keleti csapat a pályaválasztó, ám mivel stadionjukat rekonstruálják, a klubvezetők úgy döntöttek, hogy Dunaszerdahelyen játsszák a meccset.

Bizakodva várják a mérkőzést a tavaly november hatodika óta, zsinórban 12 bajnokin veretlen csallóköziek, akik a legutóbbi két meccsükön két élcsapat skalpját gyűjtötték be, a pozsonyi Slovan hazai legyőzése után a címvédő trencséniek otthonában is 1:0-ra nyertek.

Šafranko eltiltása lejárt, így a 22 éves csatár várhatóan visszatér a kezdőcsapatba.

„Ugyanúgy készülünk, mint az eddigi összecsapásokra. A régóta sérüléssel bajlódó Mervó Bencén és Kwinen kívül mindenki egészséges, remélem, az előbbire már a jövő csütörtöki, Senica elleni meccsen számíthatok. A legutóbbi, trencséniek elleni idegenbeli találkozón és a Slovannal vívott hazai rangadón sem mi voltunk a favoritok, de sikerült győznünk. Most azt próbálom a srácok fejébe sulykolni, hogy milyen fontos a soron következő hazai találkozó megnyerése. Jelenleg mindenki azt várja tőlünk, hogy esélyesként gond nélkül begyűjtjük a három pontot, ám éppen az ilyen összecsapásokkal szokott a legtöbbször meggyűlni a bajunk. Ezek a meccsek a legnehezebbek – mondta lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője. – Mindenkit két lábbal a földön kell tartani, nem szabad elszállni magunktól. Ugyanolyan alázattal, odaadással kell készülnünk, mint a legutóbbi mérkőzésekre. Lényegében az lesz a legfontosabb, hogy a srácok megfelelően koncentráltak legyenek az összecsapásra. Nagyon remélem, hogy a legutóbbi két találkozón tapasztalt elánnal, odaadással, fegyelmezettséggel és a szurkolók hathatós segítségével sikerül otthon tartanunk a három pontot. Szerintem, ha az utóbbi találkozókon mutatott formánkat hozzuk, akkor jó eséllyel győztesként hagyjuk el a pályát. Ezzel felértékelődne a két bravúros sikerünk.”

A nagymihályiak korábban két hazai bajnokijukat semleges pályán játszották. Poprádon 700 néző előtt 2:0-ra nyertek a nagyszombatiak ellen, majd Zsolnán 3:1-re kikaptak a rózsahegyiektől, és a meccsre mindössze 150-en váltottak jegyet. Ezek után nem csoda, hogy Dunaszerdahely mellett döntött a nagymihályi vezérkar.

Egyáltalán nem szabad lebecsülni a szívós keletieket, akik megnyerték legutóbbi két idegenbeli meccsüket (Zlaté Moravce 2:1, Podbrezová 4:1). Anton Šoltis vezetőedző reméli, hogy nem távoznak üres kézzel a DAC Arénából.

Dunaszerdahelyen eddig kétszer léptek pályára a nagymihályiak, és mindkétszer kikaptak, 2015 novemberében 3:1-re (góllövők: Szarka 2, Pačinda, ill. Kunca), tavaly novemberben pedig már az újjáépített stadionban 2:1-re (Sarr, Vida, ill. Grič) nyert a DAC.

Ma pontosan harminc esztendeje, hogy a DAC megszerezte első jelentős trófeáját, a Szlovák Kupát, miután a nagyszombati döntőben a gól nélküli 120 perc után 11-esekkel legyőzte a nyitrai együttest. Az 1987-es sikercsapat tagjait a meccs félidejében köszönthetik a szurkolók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?