Extraligás tervek az érsekújváriaknál

Az I. jégkorongliga abszolút újoncaként az álomszerű második helyen zárta az alapszakaszt az érsekújvári csapat, amely a playoffban is magasra tör.Ma és holnap hazai pályán (18.00) a Senica ellen kezdik meg az egyik fél három győzelméig tartó playoff-negyeddöntőt az érsekújváriak.

Az I. jégkorongliga abszolút újoncaként az álomszerű második helyen zárta az alapszakaszt az érsekújvári csapat, amely a playoffban is magasra tör.

Ma és holnap hazai pályán (18.00) a Senica ellen kezdik meg az egyik fél három győzelméig tartó playoff-negyeddöntőt az érsekújváriak. A szezonban pozitív az erdőhátiak elleni mérlegük (5:4 rávezetésekkel, 4:6, 8:1, 5:2), jelenlegi formájuk alapján pedig – zsinórban tizenegy győzelem, ráadásul mind a rendes játékidőben – egyértelműen ők a párharc favoritjai.

„A playoffban mindig csak a soron következő meccsel szabad foglalkozni. Ugyanakkor már a szezon elején sem titkoltuk, hogy nagy ambícióink vannak. A rájátszásban legalább a döntőbe be akarunk jutni, mert akkor részt vehetnénk az osztályozóban, ahol extraligás csapatokkal is mérkőznénk a feljutásért – mondta lapunknak a csapattal szembeni elvárásokról František Sucharda, az érsekújváriak klubelnöke. – Ezeken a párharcokon is szeretnénk megállni a helyünket, ezért szakemberekkel konzultálva olyan kerettel vágunk neki a playoffnak, amely az »extraligás« jelzőt is magán viselhetné.”

A viszonylag jelentős játékosmozgás után (Zlocha, Korytko, Jakovlevs, Havlík és Novák jött, Weismann, Šiška, Elomo és Basic ment az utóbbi napokban) így tovább erősödött Miroslav Chudý vezetőedző legénysége. Az érsekújváriaknál véd ugyanis a bajnokság legjobb statisztikáival rendelkező kapusa, Ján Chovan (94%-os hatékonyság, meccsenként átlagban 1,82 kapott góllal), náluk játszik az I. liga legponterősebb védője, Martin Chovan (11 gól, 34 gólpassz), Albín Podstavek pedig második lett a kanadai táblázaton az alapszakaszban (25 gól, 34 gólpassz). A bártfaiak után a HC Mikron lőtte a második legtöbb gólt, és övék volt a második legjobb védelem is, szintén a bártfaiak mögött.

„Abszolút újoncként jó nevet szereztünk az érsekújvári hokinak és a városnak is. Nagyon jól kezdtük az alapszakaszt, majd egy kisebb hullámvölgy következett, amikor az elsőről a negyedik-ötödik helyre csúsztunk vissza a táblázaton – mondta Sucharda. A novemberi– decemberi edzőváltások után (Ľubomír Hurtajt Rudolf Uličný váltotta, akit öt meccs után Miroslav Chudý követett a kispadon) a csapat ismét visszatalált a nyerő útra. „A bártfaiaknak ekkorra már túl nagy előnyük volt, de a második hely is szép eredmény. Nagyon szeretnénk az extraligában szerepelni a közeljövőben, és egyfajta hokis DAC-ot létrehozni Érsekújvárban” – tette hozzá Sucharda.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?