Európai Szuperkupa - a Barcelona legyőzte a Sahtart

Monaco |

<p>A Bajnokok Ligája-győztes spanyol FC Barcelona labdarúgócsapata nyerte meg az Európai Szuperkupát pénteken, miután hosszabbítás után 1-0-ra legyőzte az UEFA Kupát elhódító ukrán Sahtar Donyeck együttesét Monacóban.</p>

Európai Szuperkupa:
FC Barcelona-Sahtar Donyeck 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)
--------------------------------------------------
Monaco, 18 ezer néző, v: Frank De Bleeckere (belga)
    gól: Pedro (115.)
    sárga lap: Messi (93.), Pedro (108.), illetve Ilsinho (55.), Srna (65.), Kucher (93.)

    Sahtar:
    -------
Pjatov - Srna, Kucser, Csigrinszkij, Rat - Hübschman, Ilsinho, Gai (Kobin, 79.) - Fernandinho (Jadson, 79.), Willian (Aghahowa, 91.), Luiz Adriano

    FC Barcelona:
    -------------
Valdes - Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Yaya Touré (Busquets, 100.), Xavi, Keita - Ibrahimovic (Pedro, 81.), Messi, Henry (Krkic, 96.)

    Az első félidőben egyik csapatnak sem sikerült igazán nagy gólhelyzetet kialakítania, a Barcelona ugyan valamivel többször jutott el a donyecki kapu előterébe, ám az akciókat nem sikerült befejezniük. Az ukránok csak elvétve jutottak el a spanyolok tizenhatosáig, s mindössze egyszer lőttek kapura az első játékrészben.
    A szünetet követően az első tíz percben folytatódott a kissé "álmos" játék, s továbbra is csak a Barcelona vezetett támadásokat. A Sahtar futballistái egyre többet szabálytalankodtak, miközben Messi többször is megvillant, de a betömörülő ukrán védelemmel nem tudott mit kezdeni. Az első igazán komoly gólszerzési lehetőségre a 74. percig kellett várni, ekkor Messi bal lábas lövésénél kellett védenie Pjatovnak, a kipattanót pedig Henry küldte kapura, de a donyecki hálóőr ekkor is a helyén volt. A 86. percben hatalmas helyzet adódott a spanyolok előtt, ismét Messi és Henry jutott lehetőséghez, ám egyikük sem tudta a hálóba juttatni a labdát. Az utolsó percekben a Barcelona a kapujához szegezte a Sahtart, de a gólt és a győzelmet nem sikerült megszereznie.
    A hosszabbítás első perceiben a csereként beállt Aghahowa iramodott meg egy jó ütemű kiugratással, Valdes azonban védte a lövést. Válaszul a Barcelona Krkic és Puyol révén veszélyeztetett, ám Pjatov hárítani tudott.
    A ráadás második félidejében Pedro előtt adódott lehetőség: a fiatal játékos éles szögből leadott lövésénél Srnának a gólvonalról kellett mentenie. A 113. percben Messi húzott befelé a jobb oldalról, majd 17 méterről lőtt, de Pjatov ismét védeni tudott. Két perccel később aztán Messi és Pedro kényszerítője után az argentin támadó hozta hatalmas helyzetbe a spanyolt, aki ezúttal nem hibázott, és 11 méterről Pjatov mellett a kapu bal oldalába gurított. A Sahtar játékosai mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, ám a hátralévő öt percben a rutinos katalánok megőrizték vezetésüket, s ezzel megnyerték az Európai Szuperkupát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?