Európa Liga - Kétgólos előnyt szerzett a Debrecen

Nyíregyháza |

<p>A Debreceni VSC kétgólos előnyt szerzett a jövő heti, bulgáriai visszavágóra a Liteksz Lovecs ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező utolsó, 4. fordulójának Nyíregyházán lejátszott első, csütörtöki mérkőzésén.</p>

A magyar bajnok Coulibaly révén szerzett vezetést a 22. percben, majd Laczkó a 33. percben állította be a 2-0-ás végeredményt.
Amennyiben a hajdúságiak megőrzik előnyüket jövő csütörtökön, akkor a Ferencváros nyomdokaiba lépnek, mely egyedüli magyar csapatként 2004-ben jutott be az - akkor még UEFA Kupának hívott - második számú európai kupasorozat csoportkörébe.

Európa Liga-selejtező, 4. (utolsó) forduló, 1. mérkőzés:
Debreceni VSC-Liteksz Lovecs (bolgár) 2-0 (2-0)
-----------------------------------------------
Nyíregyháza, 7000 néző, v.: Trattu (ciprusi)
gólszerzők: Coulibaly (22.), Laczkó (33.)
kiállítva: Barthe (70.)
sárga lap: Varga (91.), illetve Barthe (36., 70.)

Debreceni VSC:
--------------
Malinauskas - Bernáth, Komlósi, Mijadinoski, Laczkó - Szakály P. (Dombi, 76.), Kiss Z., Varga, Czvitkovics - Kabát (Farkas, 81.), Coulibaly (Yannick, 86.)

Liteksz Lovecs:
---------------
Golubovic - Berberovic, Barthe, Petkov, Venkov - Tom (Cvetanov, 78.), Cvetkov, Jelenkovic, Sandrinho (Todorov, 66.), Milanov - Niflore (Janev, 72.)

Abszolút támadó felfogásban kezdett a magyar bajnok a találkozón, míg a bolgár Liteksz elsősorban a védekezéssel volt elfoglalva az első félidőben. A debreceniek két gólt szereztek az egyébként sportszerű küzdelmet hozó játékrészben. A vendégeknek mindössze egy komoly lehetősége adódott, de Malinauskas kapus kiváló reflexszel hárított.
A Loki hálóőrének két óriási bravúrjával indult a második félidő és ezt követően is inkább a narancsmezes vendégek tettek többet a gólszerzésért. A fegyelmezetten harcoló Debrecen az utolsó húsz percben emberelőnyben játszott, de Czvitkovicsék nem tudtak élni a lehetőséggel. A kapu előtt határozottabb magyar együttes sikere így is megérdemelt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?