Európa Liga - Gera lehet a Fulham hőse

Budapest |

<p>A labdarúgó Európa Liga hamburgi fináléjának hőse akár Gera Zoltán is lehet: a magyar támadó csapata, a Fulham szerdán az Atlético Madriddal találkozik.</p>

Mindkét gárdának komoly gondot jelentett az utazás az izlandi vulkánkitörés okozta légi fennakadások miatt. A spanyolok eredetileg kedden keltek volna útra, azonban a várható nehézségek miatt a klub illetékesei az időpontot hétfőre módosították. Az angol klub szintén jelezte, nem biztos, hogy el tud repülni a német kikötővárosba. Nagy kérdés lehet, hogy melyik együttest viselték meg jobban az utazás körüli bizonytalanságok.
"Ez alaposan megnehezítette a felkészülésünket" - mondta Roy Hodgson, a Fulham trénere.
A londoniaknál az Európa Ligában Gerához hasonlóan hatgólos Bobby Zamora és az együttesben szintén meghatározó Damien Duff játéka egyaránt sérülés miatt kérdéses, de Hodgson szerint mindkettejük szereplése valószínűsíthető. A magyar támadó helye szinte megkérdőjelezhetetlen a kezdőcsapatban, már csak azért is mert - Zamorával holtversenyben - hat találatával a Fulham legeredményesebbje a sorozatban, ráadásul ő lőtte a londoniak továbbjutást érő gólját a Hamburg elleni elődöntő visszavágóján.
"Remélem, gond nélkül érkezünk meg Hamburgba és bízom benne, hogy szurkolóink is el tudnak kísérni minket, mert az eddigi mérkőzéseinken csodálatos hangulatot teremtettek, ez pedig nagy támogatást jelentett a csapatomnak" - mondta az elutazás előtt Quique Sanchez Flores, az Atlético Madrid mestere. A spanyol gárdát 15 ezer drukkere kísérné el a finálé helyszínére, köztük Fülöp herceg is.
Míg a Fulhamnek a középpályán akadnak gondjai a lehetséges hiányzókkal, addig az Atléticónak kapusposzton. A madridi gárda hálóját ugyanis a 19 éves David De Gea fogja őrizni, miután Sergio Asenjo megsérült a vasárnapi bajnoki mérkőzésen. De Gea a szezon során csak harmadik számú kapusa volt a csapatnak.
A tapasztalatot tekintve egyértelműen az Atléticónál van az előny. Egyrészt nemzetközi szinten rutinosabb futballisták alkotják, mint például José Antonio Reyes, Diego Forlán, vagy éppen Serio Agüero, másrészt a klub már ötödik európai kupadöntőjére készül. Igaz ebből hármat elbukott a madridi alakulat: 1974-ben a BEK-, míg 1963-ban és 1986-ban a KEK-fináléban maradt alul. Az egyetlen sikerét 1962-ben aratta a KEK elhódításával. A Fulham ugyanakkor 131 története során soha semmilyen trófeát nem nyert sem Angliában, sem nemzetközi szinten, egyetlen jegyzett sikere a 2002-es Intertotó-sorozat volt.
A két gárda hétvégi főpróbája közül a Fulhamé sikerült rosszabbul, ugyanis kikapott 4-0-ra az Arsenal vendégeként, így 12. helyen végzett a Premier League-ben. Az Atlético 1-1-es döntetlent játszott a Sporting Gijón otthonában, ezzel egy fordulóval a Primera División vége előtt a kilencedik helyen áll.

Európa Liga, döntő:
Atlético Madrid (spanyol)-Fulham (angol) szerda 20:45 ó
-------------------------------------------------------
Hamburg, v.: Nicola Rizzoli (olasz)

A várható kezdőcsapatok:
------------------------
Atlético Madrid:
David De Gea - Tomas Ujfalusi, Luis Perea, Alvaro Dominguez, Antonio Lopez - José Antonio Reyes, Raul Garcia, Assuncao, Simao - Diego Forlán, Serio Agüero

Fulham:
Mark Schwarzer - John Pantsil, Brede Hangeland, Aaron Hughes, Paul Konchesky - Damien Duff, Dickson Etuhu, Danny Murphy, Simon Davies  - Gera Zoltán, Bobby Zamora

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?