EURO-2024 – Török dudálástól és magyar énekléstől volt hangos a stuttgarti éjszaka

A törökök dudálásától és a magyarok éneklésétől volt hangos a stuttgarti éjszaka a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A török válogatott az újonc Georgia 3-1-es legyőzésével mutatkozott be a kontinensviadalon, ezt követően az utcákat elárasztották a török zászlóval díszített autók, melyek folyamatos kürtöléssel "tisztelegtek" a nemzeti együttesük diadala előtt. Noha a dortmundi mérkőzés 20 órakor ért véget, az utcákon egészen éjfélig ünnepeltek a törökök, akiknek jelentős része valószínűleg németországi vendégmunkás, ugyanis német rendszámú autók dudáltak éjszakába nyúlóan.

A város főterén kialakított, 30 ezer ember befogadására alkalmas szurkolói zónában sportszerű jelenetek szemtanúi is lehettek az érdeklődők, mivel török drukkerek vigasztalták a grúzokat. A győztes csapat szurkolói megölelték a vesztes fél drukkereit, mondván Georgia története első Eb-meccsén remek futballal rukkolt elő.

De nem csak a törököktől volt hangos a több mint 600 ezer lakosú Stuttgart, ugyanis a magyar drukkerek is nagy számban megérkeztek már a szerdai, németek elleni összecsapásra. A szurkolói zónában több száz magyar verődött össze, akik a keddi második találkozó végét követően hangos énekléssel hívták fel magukra a figyelmet. Emellett a belvárosban több vendéglátóegységet szintén magyarok foglaltak el, ezt pedig kiaggatott zászlókkal és hangos skandálással jelezték.

Szerdán várhatóan még inkább a magyar rigmusoktól lesz hangos Stuttgart, mivel déltől a Mittlerer Schlossgartennél gyülekeznek a magyarok, majd 14 óra körül együtt vonulnak a mérkőzésnek otthont adó stadionhoz.

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az Európa-liga 2020-as döntőjének játékvezetője, a holland Danny Makkelie sípjelére szerdán 18 órakor kezdődik a magyar-német összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?