EURO-2020 – Hubočan futballdrámát vár a csoport szerdai zárásán

Tomáš Hubočan

Tomáš Hubočan, a szlovák labdarúgó-válogatott játékosa a továbbjutás szempontjából kiélezett helyzet miatt futballdrámát vár a részben budapesti rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság E csoportjának szerdai zárófordulójában.

A három ponttal második helyen álló szlovákok Sevillában a társházigazda, két ponttal harmadik spanyolok vendégei lesznek, míg a csoport másik, szentpétervári mérkőzésén a már nyolcaddöntős svédek az egy ponttal álló lengyelekkel találkoznak. Hubočan hangsúlyozta: az utolsó csoportmeccsek előtt még többféle befejezés is elképzelhető, ami már önmagában érdekessé teszi a szurkolók számára a záró kört.

„Hatalmas dráma lesz a csoportunkban, és biztos vagyok benne, hogy a szurkolók élvezni fogják” – mondta a védő. Hozzátette: abban bízik, hogy a 2014-es Eb-selejtezőhöz hasonlóan, amikor Zsolnán 2–1-re győztek, ismét jobbnak bizonyulnak a spanyoloknál, és újra átélhetik majd az akkori eufóriát. Štefan Tarkovič, a szlovákok szövetségi kapitánya emlékeztetett: előzetesen a svédeket és a lengyeleket is esélyesebbnek tartották náluk, a spanyolokat meg egyenesen a torna favoritjai közé sorolták. Kiemelte: mindezek ellenére képesnek tartja csapatát arra, hogy sikeres legyen.

A spanyoloknál a lendületes és kreatív támadójáték eddig az Eb-n nem párosult kellő hatékonysággal, két meccs után 1–1-s gólkülönbséggel állnak. A két döntetlen után a csapat védője, César Azpilicueta hangsúlyozta: ki vannak éhezve a Szlovákia elleni győzelemre.

„Otthon játszunk, és ez a meccs már olyan lesz, mintha a kiesés szakaszban lennénk. Vannak dolgok, amik működnek a csapatjátékunkban, és tudjuk, hogy mik azok, amin javítanunk kell” – utalt helyzeteik jobb kihasználására a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea 31 éves légiósa.

A csoportutolsó Lengyelország abban a tudatban készül Svédország ellen, hogy - ellentétben a spanyolokkal és a szlovákokkal - kizárólag győzelemmel lehet esélye továbbjutni. Védőjük, Tymoteusz Puchacz szerint bátran kell futballozniuk a svédek ellen, és a Spanyolország elleni 1–1-es döntetlen során mutatott agresszív stílusukra lesz szükségük. A svédektől Marcus Danielson azt emelte ki, hogy nem koncentrálhatnak kizárólag Robert Lewandowski semlegesítésére, mert hiába ő a lengyelek legjobb, legfontosabb és legveszélyesebb játékosa, akkor is együtt kell védekezniük vele, valamint az egész lengyel csapattal szemben.

Eddig nagyon jól működött a rendszerünk, azon belül a védekezésünk is” – nyilatkozta.

A felek 26 alkalommal találkoztak már egymással, a svédek 14-szer nyertek, legutóbb 2004 nyarán barátságos mérkőzésen otthon 3-1-re. A lengyelektől legutóbb 1991 augusztusában kaptak ki (Gdyniában 2–0-ra), azóta egy döntetlen mellett hatszor jobbnak bizonyultak.

Érdekes

Várható kezdőcsapatok:

Szlovákia:
Dúbravka – Pekarík, Šatka, Škriniar, Hubočan – Kucka, Hrošovský – Haraslin, Hamšík, Mak – Duda

Spanyolország:
Unai Simón – Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Gaya – Llorente, Busquets, Thiago Alcantara – Gerard Moreno, Morata, Traoré

Svédország:
Olsen – Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson – S. Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg – Isak, Quaison

Lengyelország:
Szczesny – Bereszynski, Bednarek, Glik – Jozwiak, Moder, Krychowiak, Zielinski, Puchacz – Lewandowski, Swiderski

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?