EURO-2020 – Harmadik csoportmeccsüket is megnyerték a belgák

EURO-2020 – Harmadik csoportmeccsüket is megnyerték a belgák

Belgium százszázalékos teljesítménnyel jutott nyolcaddöntőbe a részben budapesti rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságon, miután 2–0-ra legyőzte Finnországot a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában, a B csoport szentpétervári mérkőzésén, hétfő este.

Érdekes

Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, B csoport:

Belgium-Finnország 2–0 (0–0)

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 18 500 néző, v.: Felix Brych (német)
    gólszerzők: Hradecky (öngól, 74.), Lukaku (81.)

Érdekes

Belgium:

Courtois – Vermaelen, Denayer, Boyata – Chadli, Witsel, De Bruyne (Vanaken, 91.), Trossard (Meunier, 75.), Hazard – Doku (Batshuayi, 76.), Lukaku (Benteke, 84.)

Érdekes

Finnország:

Hradecky – Toivio, Arajuuri, O'Shaughnessy – Raitala, Lod (Forss, 91.), Sparv (Schüller, 59.), Kamara, Uronen (Alho, 70.) – Pohjanpalo (Kauko, 70.), Pukki (Jensen, 91.)

Érdekes

II. félidő:

65. perc: Kevin De Bruyne átadását Romelu Lukaku a tizenhatos vonalán átvette, majd megtolta a labdát, és tíz méterről, középről a hálóba lőtte, ám a videobírós visszajátszásra hivatkozva a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.
74. perc: Az ötödik belga szöglet után Thomas Vermaelen a kapufára fejelt, de onnan a labda Lukas Hradecky kezére, majd a gólvonal mögé pattant (1–0).
81. perc: De Bruyne pontos passzával Lukaku kapura fordult, majd a tizenegyespont magasságából a hálóba lőtt (2–0).

A várakozásoknak megfelelően a belgák játszottak támadófelfogásban, az első negyedóra után nyomasztóvá vált a fölényük, mindez azonban csak gólszerzési lehetőségeket eredményezett, mert a finnek rendkívül fegyelmezetten védekeztek, olykor pedig szerencséjük volt.

A szünet után sem változott a játék képe, a finn kapus Lukas Hradecky egyre többször játszott főszerepet, és bár a 65. percben már ő is tehetetlennek bizonyult, a belgák első gólját les miatt nem adták meg. Kilenc perccel később éppen – az addig remeklő – Hradecky öngóljával került előnybe a világbajnoki bronzérmes, amely sorozatban 33. alkalommal szerzett legalább egy gólt. Legutóbb 2018 júliusában, az oroszországi világbajnokság elődöntőjében nem találtak be, amikor 1–0-ra kikaptak Franciaországtól, éppen Szentpéterváron.

A végeredményt Lukaku állította be a 81. percben. Csapatának fölényére jellemző, hogy nyolc alkalommal találta el ellenfele kapuját, a finneknek mindez csupán egyszer sikerült.

Nikolai Alho, az MTK finn középpályása a hetvenedik percben lépett pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?