EURO-2020 – Döntetlen a horvát-cseh mérkőzésen

EURO-2020

A világbajnoki ezüstérmes Horvátország 1–1-es döntetlent játszott a cseh válogatottal pénteken, Glasgow-ban, a részben budapesti rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában.

Érdekes

Eredmény, D csoport, 2. forduló:

Horvátország–Csehország 1–1 (0–1)

Glasgow, Hampden Park, 5607 néző, v.: Carlos del Cerro Grande (spanyol)
    gólszerzők: Perisic (47.). illetve Schick (37., büntetőből)
    sárga lap: Lovren (35.), illetve Masopust (50.), Boril (82.), Hlozek (93.)

Érdekes

Horvátoszág:

Livakovic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol – Modric, Kovacic (Brozovic, 87.) – Perisic, Kramaric (Vlasic, 62.), Brekalo (Ivanusec, a szünetben) – Rebic (Petkovic, a szünetben)

Érdekes

Csehország:

Vaclík – Coufal, Kalas, Čelůstka, Bořil – Holeš (Král, 63.), Souček – Masopust (Hložek, 63.), Darida (Barák, 87.), Jankto (Ševčík, 74.) – Schick (Krmenčík, 75.)

Érdekes

I. félidő:

37. perc: Lovren a tizenhatoson belül arcon könyölkölte Schicket, a videobírós visszanézést követően megítélt büntetőt maga a sértett lőtte a jobb alsó sarokba (0–1).

Érdekes

II. félidő:

47. perc: Egy, a félpálya közeléből gyorsan elvégzett szabadrúgás után Perisic indult meg a labdával a bal szélen, majd befelé húzott és tizenegy méterről nagy erővel kilőtte a hosszú felső sarkot (1–1).

A csehek az első pillanattól kezdve támadólag léptek fel vb-ezüstérmes riválisukkal szemben, a horvátoknak tíz perc kellett, hogy felvegyék a mérkőzés ritmusát. Ezt követően nyíltsisakos, sok gólhelyzetet hozó találkozó alakult ki, amelyen a csehek a hajrában büntetőből szerezték meg a vezetést. A mostani Eb-n a harmadik gólját szerző Schick még vérző orral értékesítette a tizenegyest.

A fordulás után szinte azonnal egyenlítettek a horvátok: az első játékrészben jobbszélsőként játszó Perisic már a bal oldalon futballozva lőtt szép gólt. Az újabb találat után sem lankadt a csapatok támadókedve, és bár több pontatlanság is becsúszott mindkét oldalon a játékba, élvezetes volt a mérkőzés. Az utolsó húsz perc hatalmas horvát helyzettel indult, ezt követően azonban mindkét csapat rengeteget hibázott és nem alakult ki folyamatos játék. A hajrában a csehek előtt is adódtak lehetőségek, de az utolsó percben Petkovic lövésénél Kalasnak kellett nagyot mentenie ahhoz, hogy együttese megszerezze az egyik pontot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?