Eufória Zsolnán: az MŠK a csoportkörben!

Zsolna |

<p>Az MŠK Žilina a 2:0-s prágai diadala után otthon 1:0-ra győzte le a cseh bajnok Spartát, s bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe.</p>

A mérkőzés előtt Zsolna belvárosában a Sparta-drukkerek összecsaptak a rendőrökkel, az incidensnek 16 sérültje volt. A prágai szurkolók a meccs alatt sem nyughattak, többször is görögtüzeket gyújtottak a szektorukban, de ünneplésre nem volt okuk: a zsolnaiak magabiztos játékkal győzték le a riadt Spartát.

A szlovák bajnok idegenbeli előnyének tudatában sem állt be védekezni, talán ezért is maradhatott a 18. percben a prágai Sionko egyedül az ötös sarkán, de a kapu mellé lőtt. A hazai ellentámadás nagyszerűen sikerült: Rilke beadása után a gambiai gyöngyszem, Ceesay ollózása után a labda a kapufáról a hálóba pattant – 1:0. Ez volt a találkozó első (és az első félidő egyetlen) kapura tartó lövése, de nem az utolsó helyzete: tíz perccel később Bello próbálkozott egy kevésbé akrobatikus, de majdnem ugyanolyan veszélyes mozdulattal, majd Oravec szerezhetett volna gólt, előbb fejjel, aztán lábbal.
A Sparta a második félidőre némileg összekapta magát – a 49. percben Hejda szabadrúgását védte Dúbravka. Hét perccel később Pečalka Wilfrieddel szembeni megmozdulását a játékvezető szabálytalannak ítélte, a prágaiak azonban tizenegyesből sem tudtak egyenlíteni: Kladrubský szörnyen idegesen elvégzett büntetőjét Dúbravka szögletre ütötte. A zsolnaiak szárnyakat kaptak: Majtán remek pozícióból a kapu mellé csavart. A Spartának három gólt kellett volna rúgnia a továbbjutáshoz, erre pedig nem volt esélye, még akkor sem, ha a 72. percben Wilfried óriási ziccerbe került – Pavel Hapal, a hazaiak vezetőedzője majdnem leszedte a hátvédek fejét, bár a helyzet kimaradt. A 75. percben Jež távoli lövését a prágaiak kapusa csak üggyel-bajjal tolta szögletre, s tombolt a 11000 néző.

Az utolsó tíz perc már a felhőtlen ünneplésé volt, a drukkerek (akik már az első félidő közepén felállva tapsoltak!) extázisban énekeltek. A lefújás után a hazai játékosok is átadhatták magukat az eufóriának: az MŠK Žilina a selejtező utolsó fordulójában otthon és idegenben is legyőzte a Spartát, s harmadik szlovák klubként a Bajnokok Ligája főtáblájára került. A mai monacói sorsoláson kiderül, kik lesznek az ellenfelei a csoportban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?