ETO-mezt visz ajándékba Eto’ónak

A ZTE ellen kezdőként először kapott szerepet a Győri ETO-ban bajnoki mérkőzésen (21. forduló) a kameruni Eugene Fomumbod. A télen Siófokról érkezett kameruni középpályás elsősorban megszokott erényeit csillogtatta és főként a labdaszerzésben jeleskedett.

A ZTE ellen kezdőként először kapott szerepet a Győri ETO-ban bajnoki mérkőzésen (21. forduló) a kameruni Eugene Fomumbod. A télen Siófokról érkezett kameruni középpályás elsősorban megszokott erényeit csillogtatta és főként a labdaszerzésben jeleskedett.

„Szeretem Győrt, jobban tetszik, mint Siófok, mert itt több ember él, nagyobb a nyüzsgés és a csapatban is jól érzem magam – mondja az afrikai labdarúgó. – Úgy érzem, nagyon erősek vagyunk, akarunk és szerintem nyerni is fogunk valamit. A többi együttes nem számol velünk igazán, és ez még jobban motivál bennünket. Jó szellemű csapat van Győrben, mely szép jövő előtt áll.”

Eugene – akit az egyszerűség kedvéért nevének lefordításával csak Jenőnek hívnak a társai és a szurkolók – két és fél éve szerepel Magyarországon. „Akkor érkeztem Győrbe, amikor itt már jól összeszokott együttes alakult ki. Örülök is, hogy a ZTE ellen a kezdőben kaptam helyet. Erős a konkurenciaharc a csapatba kerülésért, éppen ezért szeretném kiemelni a velem azonos poszton játszó Jäkl Tónit – akit nagyon tisztelek – , mert annak ellenére, hogy riválisok vagyunk, sokat bátorít engem. Egyébként mindenkivel jóban vagyok a csapatban, ez itt tényleg egy nagy család. Persze a könnyebb megértés miatt Copával azért többet vagyok együtt. Neki szüksége van a tá?mogatásra, hiszen jó játékos, és biztos vagyok benne, hogy ezt be is fogja bizonyítani. Nem véletlenül válogatott.”

Jenőnek már alig van honvágya, hiszen elég régen eljött otthonról, ráadásul már Kamerunban sem a családjával élt. „Már hozzászoktam a távollétükhöz az évek folyamán, telefonon azért persze sokat beszélünk. Szeretnék nekik hazavinni nyáron egy ETO-mezt ajándékba. De nemcsak nekik, hanem Samuel Eto'ónak is, aki ugyan nem a barátom, de jól ismerem őt. A honfitársam – biztosan so?kan tudják – a Barcelona sztárja már hallott róla, hogy van egy magyar csapat, amelynek neve megegyezik az övével, és a lelkemre kötötte, mez nélkül ne menjek haza. Ennek a kérésnek nem tudok és nem is akarok ellenállni. Jó lenne, ha én is bekerülnék a válogatottba, és legalább egyszer együtt játszhatnék az egyik leghíresebb kameruni futballistával, Samuel Eto’óval.” (nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?