Etnikai alapú részrehajlással vádolnak egy romániai magyar futballbírót

Bukarest |

<p>Etnikai alapú részrehajlással vádolták meg Kovács Istvánt, az egyik legelismertebb romániai futballbírót, aki vasárnap a marosvásárhelyi ASA és a bukaresti Steaua mérkőzését vezette.</p>

A meccset meglepetésre 1-0-ra a marosvásárhelyi együttes nyerte az éllovas Steaua ellen. A romániai sportsajtó egyöntetű véleménye szerint a bíró olyan hibákat követett el, amelyek befolyásolták a mérkőzés eredményét. Nem állította ki az első félidőben azt a marosvásárhelyi játékost, aki az ellenfél sérülését eredményező durva szabálytalanságot követett el, és a Steaua játékosának mutatott fel sárga lapot szabálytalanság színleléséért, amikor a vásárhelyi kapus lövőhelyzetben buktatta a 16-oson belül.     Dumitru Dragomir, a román első osztályú bajnokságot szervező Liga 1 volt elnöke egy televíziós interjúban kijelentette „Kovács István a saját fajtáját próbálta segíteni. (…) Jó bíró, de ezen a mérkőzésen azért tévedett, mert így akarta” - jelentette ki Dragomir. Vádjainak tág teret szentelt a romániai sajtó, mely annak ellenére tekinti magyar csapatnak a marosvásárhelyi együttest, hogy a mérkőzésen egyetlen magyar nevű játékos öltötte magára a marosvásárhelyi mezt.      A Liga 1 közleményben követelte a bíró megbüntetését, Razvan Burleanu, a bírói bizottságot is működtető a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke pedig kijelentette: Kovács Istvánt több fordulóra eltiltják, és nem engedik el Angliába, ahol az angol ifjúsági válogatott mérkőzésén kellett volna bíráskodnia.     A 30 éves, nagykárolyi származású Kovács Istvánt a hét végi bíráskodása ellenére a második helyre sorolta hétfőn a bírói bizottság azon a listán, amelyen a 2015-ben nemzetközi mérkőzésekre is igénybe vehető román játékvezetőket ajánlotta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) figyelmébe. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?