Eseménydús döntetlen

<p>
<p>Két gól, két kiállítás, egy kimaradt tizenegyes – ezt hozta a futball Európa-bajnokság nyitómeccse. Cikk az Új Szó szombati nyomtatott kiadásából.</p>
</p>

A társházigazda lengyelek 1:1-es döntetlent értek el Görögország ellen.

A házigazda lengyelek a dortmundi kontingens remek akciója után szereztek vezetést: Lewandowski fejjel talált a hálóba. Egy perccel a szünet előtt a játékvezető kiállította Papasztatopuloszt, pedig egyik szabálytalansága sem ért sárga lapot, s Piszczek kezezése után hiába reklamáltak büntetőt a görögök. Az 51. percben mégis örülhetett a 2004-es Európabajnok: a csereként beállt Szalpingidisz egyenlített, aztán kiharcolt egy tizenegyest, miután Szczesny gólhelyzetben csak szabálytalanul tudta megállítani. A kiállított lengyel kapus helyére beállt Tyton azonban védte Karagunisz büntetőjét.

Lengyelország–Görögország 1:1 (1:0)

Góllövő: Lewandowski (17.), ill. Szalpingidisz (51.). Sárga lap: Papasztatopulosz, Holebasz, Karagunisz. Piros lap: Szczesny (69.), ill. Papasztatopulosz (44.). Játékvezető: Velasco Carballo (spanyol).

LENGYELORSZÁG: Szczesny–Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch–Murawski, Polanski–Blaszczykowski, Obraniak, Rybus(70. Tyton)–Lewandowski.

GÖRÖGORSZÁG:Halkiasz–Toroszidisz, Papasztatopulosz,A. Papadopulosz(37. K. Papadopulosz), Holebasz–Maniatisz, Kacuranisz, Karagunisz–Ninisz (46. Szalpingidisz),Szamarasz–Gekasz(68. Fortunisz).

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?