Értékes DAC-döntetlen a bajnok otthonában

<p>Fontos és értékes pontot szerzett a DAC Zsolnán a labdarúgó Fortuna Liga 16. fordulójában. A gól nélküli döntetlennel a sárga-kékek maguk mögött tartották a bajnokot a tabellán.</p>

A DAC összeállításában több kényszerű változtatás is volt, mivel Marco Rossi vezetőedző eltiltás miatt nem számolhatott Kalmárral és Pačindával, Ľupták pedig sérült volt. Így a kezdőcsapatban kapott helyet Čmelík, Divkovic és Aluku is. Viszonylag jó tempójú játékot láthattak a nézők, bár kevés helyzettel. Marco Rossi azt ígérte, taktikával igyekeznek kompenzálni a kulcsemberek hiányát, és a vendégek tényleg nem nagyon engedték a zsolnaiakat a tipikus lapos passzos játékukat játszani. Néha nem volt tökéletes az összhang a sárga-kékek védelme és Macej kapus között, de nem lett belőle baj. Nem lehetett elvitatni az akarást Lukáš Čmelíktől, aki korábban éppen Zsolnán játszott, és mindenképpen bizonyítani akart. (Nemcsak egykori klubjának, hanem Marco Rossinak is, aki csak epizódszerepekben számít rá.) Többször azonban nagyon kisodródott helyzetből próbált lőni, ami nem jelentett reális veszélyt a zsolnai kapura. Amikor nagyjából egy óra elteltével lecserélték, tapsot és pfujolást is kapott a lelátóról. Ott egyébként néha különmeccsek is mentek, bár a zsolnai közönség korábban nem tartozott a magyarellenesek közé, most többször rákezdték, hogy "üsd a magyar fejét" és "magyarok a Duna mögé". Egyszer pedig előhúztak egy "Felvidéki harcosok" feliratot, valamint egy rajzolt tankot ábrázoló molinót, és mintegy szitává lőtték az ellenfelet... Csapatuk közben továbbra sem találta az ellenszert a sárga-kékek védekezése ellen, amikor pedig a 66. percben Káčer helyzetbe került, Macej mesterien zárta a szöget. A zsolnaiak néhányszor megindultak lendületből, de vagy túlkombinálták, vagy pontatlanul lőttek. A DAC ritkábban próbálkozott, néhány perccel a lefújás előtt a csereként beállt Mervó jól tartotta meg elöl a labdát, de Vida lövése gyenge volt. A hosszabbítasban viszont Mervó majdnem meglepte a zsolnaiakat, csavart lövése alig ment mellé.Így maradt a 0:0, zengett a "Szép volt fiúk" a dunaszerdahelyi szektorból, hiszen így a zsolnaiak továbbra is a DAC mögött maradnak a táblázaton. Žilina-DAC 0:0Sárga lap: Hancko, ill. Aluku, Čmelík, Ljubicic.Játékvezető: D. Sedlák, 3642 néző.ŽILINA: Volešák - Chvátal, Kaša, Hancko, Mazáň - Ivan Díaz, Káčer - Špalek, (60. Otubanjo), Škvarka (75. Cociuc), Jánošík (82. Lačný) - S. Mráz.DAC: Macej - Zsivkovics (89. Ashiru), Šatka, Huk, Davis - Ljubicic - Čmelík (63. Mervó), Aluku, Simon Pambou, Vida - Divkovic (78. Koštrna).
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?