Érsekújvárott lesznek házigazdák a somorjaiak

Somorja/Érsekújvár |

<p>Szombaton és vasárnap az érsekújvári Millenium sportcsarnokban zajlik a somorjai STK futballklub Samaria Cup 2010 névre keresztelt nemzetközi diákfoci-tornája.</p>

„Érsekújvári gyökereim vannak, egykor a helybeli kézilabdaklub ificsapatában játszottam. Cégem az élvonalbeli HC Štart támogatói közé tartozik, ennek köszönhetően előnyös feltételekkel sikerült kibérelnünk a létesítményt. Remélem, a somorjai városvezetés a jövőben megteremti a korszerű sportcsarnok építéséhez szükséges anyagi feltételeket, melynek révén javulnak a helybeli sikersportágak képviselőinek felkészülési és versenyeztetési feltételei, és otthon lehetünk majd vendéglátói rangos rendezvényeinknek” – indokolta a helyszín kiválasztását Csutora Norbert, a tornaszervező somorjai futballklub elnöke.
Az első játéknapon a fiatalabb diákok erőpróbájára kerül sor. „Hat kollektíva, Mosonmagyaróvár, Domino Bratislava, Handlová, Šurany, Devínska Nová Ves és STK Šamorín körmérkőzéses rendszerben méri össze tudását. „A tornára egyébként a gútori tornateremben rendezett viadalon készültünk fel, melyen két csapatot indítottuk, fővárosi ellenfelekkel csatáztunk“ – nyilatkozta František Chudoba, a somorjai focistapalánták edzője.
Vasárnap az idősebb diákok vetélkednek a győzelemért. „A résztvevőket három csoportba osztottuk be. Az A csoportban az STK A csapatának ellenfele a Vrakuňa és a Mosonmagyaróvár kollektívája lesz. A B csoportban a Handlová, Domino és a Devínska Nová Ves, a C csoportban pedig fakócsapatunk, az érsekújváriak és a vágsellyeiek mérik össze tudásukat. A csoportok első két helyezettje a folytatásban a serleg elhódításáért küzd, a többiek pedig a vigaszágon játszanak a 6–9. helyért. A maratoni sorozat kínálatában összesen huszonhét párharc szerepel“ – sorolta a részleteket Szabó Tibor, a somorjaiak csapatvezetője.
Szombaton fél tízkor, vasárnap pedig egy órával előbb kezdődik a rendezvény, melynek legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét különdíjjal jutalmazzák a szervezők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?