Érsekújvári kapus a magyar válogatottban

Tóth Mihály
Gyöngyös |

Harmadik helyen állnak a magyar kézilabda NB I-ben, ha pedig ez nem volna elég, a 2020-as Európa-bajnokságon remekül szereplő magyar válogatott is behívta összpontosításra a kiváló szezont futó Tóth Mihályt. A 27 éves kapussal telefonon beszélgettünk.

Az érsekújvári származású Tóth Mihály már harmadik szezonját játssza a gyöngyösi kézilabdaklubban. A csapatnak olyan jól megy a sora, hogy a verhetetlennek tartott Szeged–Veszprém páros mögött a harmadik helyen áll a magyarországi NB I-ben. A 27 éves kézilabdakapus rendkívül elégedett a csapattal és a pozícióval, amit jelenleg betölt. 

„Európai szinten is színvonalas versengésnek számít a magyar bajnokság. Van két olyan csapat is, amely a Bajnokok Ligája legjobb négybe jutásért játszik évről évre. A ligában számos tehetséges külföldi játékos is szerepel, sok a szerb, a spanyol, illetve horvát játékos. Az én csapattársaim között is van bosnyák és a szlovák válogatott, Ľubomír Ďuriš is a mi gárdánkat erősíti. Szerintem ez a kevert közeg nagyon jót tesz a ligának” – mondta lapunknak Tóth Mihály.

A gyöngyösi hálóőrt nemrég behívták a magyar válogatott kétnapos összpontosítására. 
„Őszintén szólva nem gondoltam, hogy behívnak, viszont megérintett és nagy örömmel fogadtam a hírt, hiszen ezzel igazából a munkámat értékelik, és ez tulajdonképpen azt jelzi, hogy jó úton járok.” Tóth Mihályt csupa jó impulzus érte a válogatottban töltött napok alatt. „Nagyon jól éreztem magam ezen a két napon. Egy teljesen más felfogással találkoztam. Lehetőség adódott tényleg csak a kézilabdára összpontosítani, és úgy érzem, sikerült a legjobbat kihozni magamból.”

A magyar 18 fős keretbe behívással kapcsolatban azt szükséges megemlíteni, hogy Tóth Mihályt a gyengébbnek számító szlovák válogatott viszont nem kereste meg. Az érintett elmondása szerint azonban ez egyáltalán nem volt kellemetlen számára. „Egy profi kézilabdásnak egyébként is kevés az ideje, és ha valaki bekerül a válogatottba, akkor a családdal sem tud annyi időt tölteni. Jólesik néha a pihenő a sok kézilabda közepette.”

A Gyöngyös jelenleg a magyar bajnokság harmadik helyén áll, amivel finoman fogalmazva jóval túlteljesítették a szezon előtti elvárásokat, ugyanis nagyjából a tabella közepére képzelték magukat, valahol a hatodik és a nyolcadik hely közti szerepléssel.

"A jó szezonkezdést egy stabil folytatás követte. A decemberi hónapban volt egy kis bukdácsolás, ahol pontokat vesztettünk, viszont februártól újra kellően odatettük magunkat, az elért eredmény pedig önmagáért beszél. Bízom benne, hogy megmarad a kiváló formánk, és megtartjuk a harmadik helyet” – tette hozzá a korábban Tatabányán is szerepelt kapus.

Tóth Mihály szívesen kipróbálná magát akár valamelyik nyugat-európai klubban is, és számára a Bajnokok Ligájában legattraktívabbnak a francia fővárosi gárda tűnik. „Ha álmodozva mondhatom, szeretnék abban a csapatban játszani, amely a legjobbak közé tartozik, és mondjuk egy PSG-t el is tudnék képzelni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?