Érsek érmet hozhat

Pozsony/Somorja. Két éve Keszthelyen bravúros Eb-bronzérmet szerzett a szlovák junior párbajtőrcsapat, a korosztály idei kontinensviadalán (mától vasárnapig a horvátországi Porecban zajlik) pedig a mezőny egyik tapasztalt versenyzője, Érsek Attila (Slávia UK) egyéniben szerezhet örömet a fegyvernem honi híveinek.

Pozsony/Somorja. Két éve Keszthelyen bravúros Eb-bronzérmet szerzett a szlovák junior párbajtőrcsapat, a korosztály idei kontinensviadalán (mától vasárnapig a horvátországi Porecban zajlik) pedig a mezőny egyik tapasztalt versenyzője, Érsek Attila (Slávia UK) egyéniben szerezhet örömet a fegyvernem honi híveinek. „Évek óta érik az érem, csak soha nem jött össze” – vélekedik Érsek Árpád, a szlovák párbajtőr-válogatott edzője, aki nem rejti véka alá, hogy ezúttal is dobogóra várja fiát. „Attila háta rendbejött, bírja a terhelést. Változtattunk a felkészülésen, a vívás mellett a kondira is odafigyeltünk. Utoljára indulhat a juniorok között, így duplán fűti a bizonyítási vágy.” Érseken kívül még Ladislav Setnický, Martin Spústa és Tomáš Bokes lép pástra. Ők négyen csapatban tavaly vb-nyolcadikok voltak. Azóta tapasztaltabbak lettek, ezért elvárható, hogy az Eb-n legalább ugyanígy végezzenek, de nem kizárt a négybe jutásuk sem.

Két párbajtőröző lány is indul szlovák színekben: Lovisek Judit remek formába lendült az utóbbi időben, a nyolcas döntő közelébe kerülhet, a fiatal Lucia Schnorrerová szokatlan stílusával a meglepetést okozók közé sorakozhat.

Három somorjai fiú képviseli a tőrözőket: Horony Tamás. Botló Bálint és Ferenec Tibor. Kovács László, a fegyvernem válogatottjának edzője szerint a lányok közül senki sem teljesítette a nevezési elvárásokat. „Hetvenkilenc induló lesz a fiúknál, Horonyt és Botlót a legjobb 32 közé várom, Ferenec első éves junior, számára tapasztalatszerzési alkalom az Eb-részvétel. Csak háromtagú és nagyon fiatal a csapatunk, ezért nagy elvárásaink nem lehetnek. Minden győzelem örömet szerezne.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?