Erőltetett menetben a somorjai kosarasok

Somorja |

<p>Négy nap alatt három meccset kellett lejátszania a somorjai női kosárlabdacsapatnak az extraligában, így nem meglepő, hogy egy váratlan vereség is becsúszott a csallóközieknek.</p>

A rózsahegyiek (90:54) és a kassai Good Angels (92:45) elleni idegenbeli zakó lényegében a papírforma érvényesülése volt, a Slovan elleni vasárnapi vereség (58:53) azonban a nem várt botlások közé tartozik. Ha viszont a körülményeket nézzük, mindjárt más fényben tűnik föl a somorjaiak extraligás szereplése.„Olyat a rózsahegyiekkel már megéltem, hogy egy héten három meccset is játszottunk, de most négy nap alatt kellett háromszor pályára lépnünk, ráadásul mindig idegenben. A Szlovák Kosárlabda-szövetség játékfelügyelő bizottságának el kéne gondolkodnia azon, hogy ilyen műsort jóvá hagy-e – mondta lapunknak felháborodottan Stanislav Onuška, a somorjaiak vezetőedzője, aki két nap távlatából sem tudta megemészteni a történteket. – Ha a másfél hete, szombattól szombatig eltelt időszakot nézem, a Cassovia elleni meccstől kezdve 2000 km-t autóztunk le. Múlt pénteken hajnalban értünk haza Kassáról a Good Angelstől, és már szombaton délután háromkor pályára kellett lépnünk Pozsonyban.” A somorjaiak az Euroligában is érdekelt Good Angels kérésének engedve mentek bele abba, hogy pénteken játsszanak Kassán, a pozsonyi Slovan részéről viszont az előzékenység legcsekélyebb jelét sem tapasztalták. „Kértük, hogy legalább később kezdődjön a meccs, vagy ha nem tudják megoldani, akkor játsszunk vasárnap, ami szintén hivatalos játéknap. De a Slovan részéről nem volt szó fair playről. Ráadásul azt is megtudtam, hogy az előző meccsükre, Pöstyénbe húzóembereiket el sem vitték, csupa ifivel álltak ki, hogy mi ellenünk pihenten kosarazhassanak” – folytatta Onuška. A somorjaiakat ráadásul komoly sérüléshullám sújtotta, a tapasztalt Vyňuchalová–Mračnová páros csak a hét vége felé kezdheti el az edzéseket (bár utóbbi, látva a csapat helyzetét, sérülten is vállalta a játékot egy alkalommal). „Az egyetlen tapasztalt Slama Angelikára pedig így óriási teher hárult. Nekünk nincs bő keretünk, 7-8 kosarassal abszolváltuk az előző meccseket, több edzésen is csak négyen voltak, ami távol áll a csapatsporttól. Éppen ezért le a kalappal a lányok előtt, minden tisztelem az övék, ahogy ebben a helyzetben is odatették magukat. Lehet, hogy túlságosan is megértéssel viseltettünk a többi csapat iránt, és ha keményebbek vagyunk, halaszthattunk volna, de mi a szlovák kosárlabda érdekeit néztük, és nem kerestünk kifogásokat – tette hozzá Onuška. – De ennek ellenére sem akarom minden vereségünket erre a helyzetre fogni, a besztercebányaiakat (65:67) a sok sérült ellenére is meg kellett volna vernünk.” A somorjaiak legközelebb szombaton a poprádiakhoz látogatnak.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?