Éremhalmozó dél-szlovákiaiak

<p>Gúta. Taroltak a dél-szlovákiai klubok birkózói, akik összesen 12 bajnoki címet, negyvenöt érmet szereztek a fiatalabb diákok és a nők országos bajnokságán.</p>

ÁGH ISTVÁN

A fiatalabb diákok mezőnyében tizenhét klub hetvennyolc versenyzője tizennégy súlycsoportban csatázott az érmekért. A női korcsoportokban pedig tíz klub huszonkét birkózója mérte össze tudását.

A Vág-parti szőnyegcsatákon három országos bajnokkal (Ágh Attila, Szeif Lukáš, Kyparissi Vassiliki) a bősiek kerültek a figyelem fókuszába. „Tizenöten küzdöttek az elsőségért a 40 kilós súlycsoportban, melyben Ágh Attila dominált, a hazaiak reménységét, Kürthy Máriót győzte le a fináléban” – nyilatkozta versenyzőjük diadalmenetéről Meton Krisztián, a bősi Russel birkózóklub elnök-főedzője.

A madariak két bajnoki aranyéremmel (Tóth Gergely, Kovács Nikolas) gyarapították gyűjteményüket. „Említést érdemel, hogy Kovács Nikolas idén mindkét fogásnemben egyeduralkodónak bizonyult” – emelte ki védencük sikerének értékét Kohút Milán, a madari birkózóklub elnöke.

„A fiúknál Darvas Patrik remekelt, aki a madari, rimaszombati és komáromi riválisát legyőzve gyűjtötte be élete első bajnoki címét. Az idősebb diáklányoknál Bacsfai Réka brillírozott, a 48 kg-os súlycsoportban marcelházai ellenfele elleni párharcban két vállra fektetve diadalmaskodott” – dicsérte legjobbjaikat Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub első embere.

„A mieink közül Szeiler Mátyás játszotta a prímet” – értékelte a tehetség produkcióját Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub elnök-főedzője.

„A Komáromi járást képviselő klubok prezsztízscsatáiból Nagy Nikolas került ki győztesen” – ecsetelte versenyzőjük diadalának értékét Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnöke.

„Bejött a számításom. Öt érmet, két elsőséget szereztek a mieink. A Kürthy fivérek közül Adrián volt a legeredményesebb, Márió orrhosszal maradt le a dobogó legfelső fokáról, Krisztián pedig bronzérmet produkált. Sajnos, csapatversenyben nem kerültünk dobogóra” – summázta a házigazdák helytállását Gőgh Mihály, a gútai birkózóklub elnöke.

„Turančík Anett sikere révén nekünk is jutott bajnoki aranyérem” – büszkélkedett Gaál János, a naszvadi birkózóklub elnöke.

A marcelházaiaké volt a legnépesebb különítmény. „Klubunkat kilenc fiú és hat lány képviselte a Vág-parti viadalon, melyen három arany-, hat ezüst- és két bronzérmet szereztünk. A csapatversenyben pedig mindkét nemben az első helyen zártunk. Megály Zoltán remekelt, a fináléban klubtársával, Domin Barnabással csapott össze. Zoli teljesítményét az sem befolyásolta, hogy a bajnokság előtt problémák voltak a versenysúlyával, s fogyókúrára kényszerült” – tájékoztatta lapunkat a gútai megmérettetés legeredményesebb klubjának elnöke, Marczinkó János.

Dobogósok a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?