Érem nélkül, formában

Jozef Gönci, földkerekségünk kétszer legjobb sportlövője (1998, 1999) egyéniben érem nélkül maradt a múlt heti, győri légfegyveres Európa-bajnokságon. A tapasztalt kassai puskás (nemrég múlt harminc esztendős) mégsem csalódott.

Soha még nem volt ilyen jó formában, állítja magáról GönciAzt maga is beismeri, hogy teljesítménye nem volt hibátlan, főleg a döntőben ütközött ki rajta a korábbi háromhetes versenyzés fáradtsága. No meg az is közrejátszhatott, hogy hosszú szünet volt az alapszakasz és a döntő között, s mire újra sorra kerültek, már nem tudott kellő versenyzési lázba kerülni. „Amúgy is apróságok döntenek a roppant kiegyensúlyozott mezőnyben. A legtöbbet érő tízes pontocska fél milliméter átmérőjű, s nekem csak a szegélyét sikerült rendre eltalálnom. Ezzel az alapszakaszban szerzett második helyemről a negyedikre csúsztam” – eleveníti fel a győri versenyt, majd megmagyarázza elégedettségének igazi okát. „Jó formában vagyok, ilyenben még nem voltam soha, mint az idén. Nagyon régen tartózkodom a világ közvetlen élmezőnyében, amely az elmúlt évtized alatt legalább 15 új kiválósággal bővült, s jelenleg is harmincan vagyunk, akik megnyerhetnek egy-egy nagy versenyt. Sok javítanivaló ezen a szinten már nem akad, inkább a szükséges pihenés megfelelő időszakonkénti adagolása és a kellő összpontosítás elérése segíthet a formamegőrzésben” – vallja.

Manapság a világversenyeken mindenki az alapszakaszra figyel. Már itt lerakhatja az éremszerzés alapjait. Elég egy apró megingás, s máris kiszorulhat a legjobbak közül. Mindannyiszor rendkívül szoros a mezőny, a kiugró eredményhez mindinkább szükséges a nyugodt idegállapot és a lelki kiegyensúlyozottság. „Úgy érzem, győri teljesítményemmel (698,4 pont – a szerző megj.) az athéni olimpián érmet lehet majd szerezni, és az sem kizárt, hogy aranyat. Légpuskában Európa a világ hangadója, de veszélyesek az ázsiaiak és az amerikaiak is. Ahogy én megleptem vetélytársaimat az atlantai játékokon, úgy Athénban más is előrukkolhat egy hasonló bravúrral” – vélekedik Gönci, aki a közeli napokban Angliába repül, hogy közvetlenül a gyártónál válasszon magának megfelelő tölténysorozatot, s arra is készül, hogy beiktasson versenynaptárába egy athéni viadalt, amelyen újra letesztelné formáját és megismerkedne az olimpiai lőtér sajátosságaival.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?