Emlékeztek, jutalmaztak, futballoztak

<p>Bős. Szombaton és vasárnap az elmúlt kilenc évtized focitörténéseire, az elődökre, a sikerekre, a bajnoki címekre emlékeztek, jutalmaztak, de már a jövőt is tervezgették a Duna-parti nagyközség felújított stadionjában.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Szombat délután Fenes Iván bősi polgármester és ifj. Csörgő György, a Russel KFC tulajdonosának ünnepi megnyitóját a bősiek korosztályos csapatainak párharcai követték.

Az apróságoktól

a tizenegyesekig

A focistapalánták seregszemléjét nagy érdeklődéssel figyelte a lelátóról az egykori magyar válogatott, Szekér István, aki a magyar, szlovák és szlovén tehetségeket keresi a holland Twente Enschede számára. A rekkenő hőségben zajló mecscseken a vendéglátók mezében tüsténkedők teljesítményükkel igazolták, hogy az utóbbi hónapokban sokat fejlődtek. Az első nap (foci)műsorát a hazaiak első csapatának és a kék-fehérek szurkolóiból verbuválódott, az egykori bősi gólkirály, Csiba Alfréd vezette alakulat presztízscsatája zárta. A drukkerek együttesét Végh Attila és Buchinger Iván személyében világhírű bősi harcművészek is erősítették, akik a labdás műfajban sem vallottak szégyent. Mindketten gólokkal hálálták meg a tréner bizalmát. A mérkőzés rendes játékidőben 3:3-as döntetlennel zárult, büntetőkkel a Luhový-alakulat kerekedett felül. „Így kell ezt csinálni” – kommentálta második sikeres büntetőjét a világbajnok ketrecharcos Végh Attila, alias Kobi. A bősi Császár (Csiba Alfréd) viszont a legrosszabbkor hibázott. „Életemben nem rúgtam tizenegyesből kapufát” – boszszankodott a régi csaták hőse. A nap végére a bősi klub menedzsere, Kovács Zsolt tett pontot, aki hajszálpontosan a bal alsó sarokba célzott.

Stadionszentelő

és könyv

Vasárnap délután Fenes Iván köszöntötte az egybegyűlteket, majd Albán József plébános felszentelte az idén újjáépített és korszerűsített bősi stadiont. Ezt követően ifj. Csörgő György bemutatta Ágh István Jubileum a megújhodás jegyében című könyvét, mely a Russel Kft. kiadásában jelent meg a jeles évforduló alkalmából.

Nem a Fradi nyerte

a tornát

Közben már javában melegítettek az öregfiúk négyes tornájának résztvevői. A futball-hívek nagy érdeklődéssel várták a Fradi-öregfiúkat, akiknek a mezében többek között Keller József, Deszatnik Péter, Wukovics László, Dejan Milovanovics, Fischer Pál, Pinte Attila és Szkukalek Igor is csatasorba állt. A ferencvárosiak egyébként a rendezvényre magukkal hozták kabalafigurájukat, a Zöld Sast. Az esélylatolgatások során szinte mindenki az FTC csapatát favorizálta, de már a torna első találkozóján meglepetés került a krónikába: a hazai öregfiúk ugyanis büntetőkkel két vállra fektették a Fradit. A másik ágon az egykori bősi bajnokokból verbuválódott alakulat (Darnai Ignác, Varga Dezső, Varga Tihamér, Csiffári István, Győri Zsolt, Mészáros Zoltán, Domonkos Tibor) ugyan sikerrel vette a hetényiek alkotta akadályt, de nem élt a döntőben való szereplés lehetőségével, melyet a vesztesnek kínált fel. A Molnár Zoltán és Borbély László vezette egykori sikercsapat ugyanis a zöld-fehérekkel szerette volna összemérni a tudását. A 3. helyért lejátszott meccs a Fradi-öregfiúk sikerével ért véget. A finálé utolsó percében Kozmér Márió megszerezte a párharc egyetlen, egyben a hazaiak számára tornaelsőséget érő találatát.

Emlékplakettek és villanyfényes csemege

A villámtorna kiértékelése után a szervezők emlékplakettet és a jubileumi kiadványt adtak át az egykori klubvezetőknek, edzőknek és futballistáknak, majd Ladislav Gádoši, a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség elnöke köszöntötte a rendezvény résztvevőit, méltatta a kitüntetettek áldozatkész munkáját. „A felújított sportlétesítményt, az ambiciózus klubvezetőket térségünkben sok helyen megirigyelhetnék” – fogalmazott a kerületi focielnök. A sikeres jubileumi rendezvény a bősiek és az érsekújváriak villanyfényes párharcával (1:1) ért véget. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?