Emelt fővel búcsúztak a kupától az újváriak

Újvár.Michalovce20231025

A labdarúgó Szlovák Kupa, vagyis a Slovnaft Cup 4. fordulójában az érsekújvári FKM az élvonalbeli MFK Zemplín Michalovce csapatával csapott össze, és 1:4-es vereséget szenvedett.

A szerda kora délutáni időpont nem volt túl kedvező a szurkolók számára, ám a stadion körüli utcákban így is kisebb dugók alakultak ki a parkolni próbáló autók miatt. A kapun belépve természetesen néhány lépés után sörcsap, valamint izgatott anyukák látványa fogadta ezen sorok íróit. A játékoskijárónál toporgó hölgyeket azonban kevésbé érdekelte a nyugat-szlovákiai IV. ligában 12 forduló után éllovas FKM Nové Zámky és Niké ligás ellenfele, annál inkább a futballistákát a pályára kísérő gyerekek teljesítménye. Miután az utolsó labdaszedő is elfoglalta a helyét, érkeztek a csapatok és készültek a családi albumokba szánt képek és videók az utánpótláskorúak és a profik bevonulásáról.

A kellemes, kora őszi időjárást sokan a lelátó napos oldalon élvezték, ideális fociidőben kezdődött a találkozó. A vendégeknél csak a kispadon kapott helyet a DAC korábbi kapusa, Száraz Benjámin, ám mégis ő volt a Zemplín legnépszerűbb játékosa, akitől a félidőben közös képet is kért egy-két néző.

A néhány hete kinevezett nagymihályi vezetőedző, Peter Struhár nem szerette volna a véletlenre bízni a továbbjutást, és erős csapatot küldött a pályára. Ez a játékban kevésbé volt észrevehető, az első komolyabb helyzet a hazaiak előtt adódott, de egy kontra végén szépen védett Ružinský kapus. A szlovák, cseh és lengyel élvonalbeli tapasztalattal bíró Martin Košťáľ is előnyhöz juttathatta volna az érsekújváriakat, ám a legurított szabadrúgást nem sokkal fölé tekerte. A labdát végig többet birtokló, de sokszor tanácstalan nagymihályiak a félidő utolsó öt percében tudták csak beszorítani ellenfelüket, de a korábban Dunaszerdahelyen szintén megforduló Martin Bednárék lövései vagy a védőfalon, vagy a kapuson rendre elhaltak.

A szünetben kettőt is cserélt a vendégcsapat, aminek meg is lett az eredménye, a padról beszálló Adekunle gyorsan gólt lőtt. Az FKM szinte azonnal egyenlített, egy mesteri kontra végén Košťáľ talált be. Ezt már többen látták, mint az első félidőt, hiszen sokan munkából és iskolából kicsit késve érkeztek a mérkőzésre, és a 75. perc környékén egy gyerekcsoport még a szurkolásra is rákezdett.

A hazaiak nem zárták a szívükbe a mindössze 24 éves Tadeáš Vaňo játékvezetőt, akinél az első és a második félidőben is piros lapot reklamáltak, ám mindkét erősen vitatható helyzetnél néma maradt a bíró sípja. A 85. percben, amikor már Adekunle duplájával 1:2 állt az eredményjelzőn, újra nem fújt a játékvezető, amivel elsőre egyértelműnek tűnő büntetőtől fosztotta meg a hazaiakat. Az ezt követő villámgyors kontra végén a másik félidei csere, Marcin növelte a Michalovce előnyét. Az élvonalbeli csapat a folytatásban újabb gólt lőtt a fizikálisan és mentálisan is elfáradó ellenfelének, és beállította az 1:4-es végeredményt.

Az érsekújváriak szervezetten védekezve és veszélyes kontrákat vezetve 70 percig méltó ellenfelei voltak a nagymihályiaknak, akik három góllal biztosan nem voltak jobbak ellenfelüknél, ám mégis ők jutottak a Slovnaft Cup 5. fordulójába.

Érdekes

FKM Nové Zámky-MFK Zemplín Michalovce 1:4

Érsekújvár, 904 néző. Jv.: Tadeáš Vaňo

Gólszerzők: Martin Košťál (55.), ill. Adekunle Issa (50., 71.), Matúš Marcin (85., 87.)

Sárga lap: Doktorík, ill. Volanakis

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?