Emberhátrányban is bősi siker született Nagyölveden

régiófoci
Nagyölved |

A 26. perctől csupán tíz emberrel küzdő bősiek főképpen lelkesedésüknek köszönhetően győzték le 2:1-re a vendéglátókat a nyugat-szlovákiai TIPOS III. labdarúgóliga hétközi, 5. fordulójában.

A hazaiak sérülések miatt kénytelenek voltak nélkülözni két kulcsjátékosukat, Németh Zsoltot és Králik Csabát, ami erősen megmutatkozott teljesítményükön, ráadásul az első játékrész vége felé Michal Podlucký is harcképtelenné vált.

Az első negyedórában a vendégek birtokolták többet a labdát, minden párbajba keményen belementek, és inkább a nagyölvediek térfelén folyt a játék. Aztán életre keltek a hazaiak, és Patrik Marek, majd Ihor Bilyk lövését kellett Andrej Maťašovskýnak hárítania. Nem sokkal később Marek ismét betalálhatott volna, öt méterre állt a kaputól, ám a beívelés elsuhant a feje fölött.

A 26. percben mint derült égből a villámcsapás, úgy csapott le a csallóköziekre kapusuk kiállítása. Egy ítélet után Maťašovský gúnyosan megtapsolta a játékvezetőt, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült, majd tovább incselkedett a sípmesterrel, aki előhúzta a pirosat is. Az új kapus képességeit elsőként Szabó Marek próbálta ki, ám a mindössze 19 éves Slíž Dominik résen volt. A túloldalon Tóth László löketénél a sérüléséből felépült Benkó Dániel fitogtatta ügyességét.

Az emberhátrány egyáltalán nem kedvetlenítette el a Radványi-legénységet, és rögvest a második félidő kezdetét jelző sípszó után Prágai György a kapust is kicselezve jegyezte az első gólt – 0:1. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, ugyanis öt perccel később Mészáros Ádám éles szögből hűtötte le a vendégeket – 1:1. A gól után Szabó Marek és Mészáros Ádám ostromolták az ellenfél kapuját, de próbálkozásuk eredménytelennek bizonyult. A 60. percben az egyik hazai labdarúgó hibájából Tóth Lászlóhoz került a labda, aki a kapust is kicselezve védhetetlenül lőtt a hálóba – 1:2. A véghajrában a vendégeknél még Gányovics Erik és Tóth László, a hazaiaknál pedig Hlaváčik Tibor előtt adódott lehetőség a gólszerzésre.

Igor Kasana nagyölvedi edző bosszankodott az újabb fiaskót követően. „Sajnos, összehoztunk két elkerülhető gólt. Véleményem szerint a játékvezető sem állt feladata magaslatán” – fogalmazott a tréner.

Radványi Miklós, a bősiek mestere természetesen lelkendezett az összecsapás után. „A buta kiállítás feldühített, a kapus majd megkapja a méltó büntetését. Tíz emberrel is irányítottuk a játékot, teljesen megérdemelten visszük haza a három pontot, hiszen mind erőnlétileg, mind pedig gondolkodásban felülmúltuk az ellenfelet” – jegyezte meg a győztes csapat edzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?