Élvezetes támadófocival győztek a komáromiak

KFC.STK.2023

A II. labdarúgóliga 21. fordulójában a komáromi KFC a vártnál könnyebben győzte le 3:0-ra a somorjai STK együttesét a dél-szlovákiai rangadón Komáromban. A két csapat összecsapása mindig rejteget valamilyen meglepetést, ami vonzóvá teszi a Duna-partiak és a felső-csallóköziek mérkőzését.

A somorjaiak jól hangoltak komáromi riválisukra, az előző fordulóban sima 4:0-s győzelmet arattak az élvonalat is megjárt garamszentkeresztiek felett. A másik oldalon, Radványi Miklós vezetőedző legénysége pedig két tavaszi győzelemmel és egy döntetlennel a tarsolyában várta a tehetséges fiatalokkal és új edzővel érkező somorjaiakat. Aki látta a mérkőzést, kapott egy kis ízelítőt a minőségi fociból.

A szokásos eseménytelen első öt perc után a csapatok nagyobb sebességre kapcsoltak, és tettek arról, hogy megmutassák azt, ami a futballt vonzóvá teszi. A 8. percben egy rosszul sikerült somorjai kapukirúgás után – később a mezőny egyik legjobbja – Šimon Šmehyl szerezte meg a labdát, meredeken szöktette a komáromi csapatban újonc Miroslav Antalt, aki helyezett lövéssel betalált a bal alsó sarokba, 1:0. Két perccel később Druga–Šmehyl összjáték után utóbbi lőtt fölé. A hazaiak a korán megszerzett gól után még aktívabbak lettek, enyhe fölényben játszottak, és kecsegtető helyzetekkel többször veszélyeztették a vendégek kapuját. A 17. percben Štepanovský eresztett meg egy felső sarokba tartó lövést, de Gyurákovics kapus a labdát a léc fölé tenyerelte. Ezután balról szöglet következett, a labda Šmehyl elé pattant, aki 10 méterről egyből lőtt, de mellé.

A játék kissé kiegyenlítődött és a somorjaiak is több veszélyes helyzetet teremtettek a hazaiak tizenhatosa közelében, előbb Szolgai Máté, majd Lukáš Szabó foglalkoztatta a kapuban Brédát. A Duna-partiak kapusa a 25. percben hárította Riquelma veszélyes lapos lövését. Három perccel később Nagy Péter indította középről Szolgait, akinek középre tartó lövését Bréda biztos kézzel húzta le. Az első fél óra végén egy bedobás után a bal oldalon Ganbayar ugratta ki Horodníkot, aki éles szögből lőtt, de Gyurákovics résen volt. A 37. percben Druga emelt Štepanovský elé, aki kapásból lőtt fölé. A félidő végén a somorjaiaknak volt egyenlítési lehetősége egy jobb oldali szöglet után, Szabó lapos lövését a védelem hárította.

A második félidő fergeteges komáromi támadásokkal kezdődött. A 48. percben Šimko indította egy hosszú passzal a bal oldalon Ganbayart, aki Horodníkot szöktette. A komáromiak nyolcasa az alapvonaltól csak centiméterekre szerelte a védő Marič-Bjekičet, és a labdát spiccel az érkező Druga elé passzolta, aki azt ziccerből a hálóba továbbította, 2:0. Két perccel később Pančík egy előre továbbított labdát a felezővonal közeléből hazafelé gurított, amelyre a szemfüles Antal lecsapott, s lehagyva védőjét egyedül tört kapura és a kifutó Gyurákovics mellett a hálóba gurított, 3:0.

A harmadik gól után a Duna-partiak hatalmas fölénybe kerültek, zúdultak a támadások a vendégek kapujára, és a foghíjas somorjai védelem mellett szinte állandó gólveszélyben volt a vendégek kapuja. A támadásokban Šmehyl, Ganbayar és Štepanovský jeleskedett, amelyet a később beállt Tóth Gábor, Mészáros András, Stepfen Adaylo és Bayemi folytatott.

A vendégek igyekeztek szépíteni az álláson, főként Szabó, Szolgai és Moumou jóvoltából, de a komáromi védelem hatékonyan zárt, és Bréda is magabiztosan őrizte a lila-fehérek kapuját. Az 58. percben Szolgai Máté remekül hozta magát helyzetbe, s éles lövésének a jobbhátvéd Špiriak állta útját. Ezután megint a hazaiak támadása következett, Štepanovský emelt az érkező Tóth elé, aki közelről Gyurákovics kezébe lőtt. Ez a helyzet szinte ismétlődött a 70. percben, csak a félmagas beadás Šmehyl jobb lábáról szállt az ötös közelébe, ahol Tóth Gábor sikeres csukafejeséhez csak 5 centi hiányzott.

Az utolsó negyedóra elején Szolgai ás Moumou percei következtek. Először Szolgai tálalt Moumou elé, aki csúnyán mellé durrantott, majd Moumou balról találta meg Szolgait, akinek lövése súrolta a felső lécet.

Az utolsó 10 percben a hazaiak négyszer is betalálhattak volna, de Bayemi 8 méterről fölé lőtt, Mészáros szólója után Gyurákovics mutatott be nagy bravúrt lábbal, ezután ismét Mészáros 5 méterről a kapufát találta el, s végül a 92. percben Tóth Gábor fejezte be a kihagyott gólhelyzetek sorát.

„Végre olyan focit játszottunk, amilyet akartunk és tudunk. Mindenki azt adta bele a játékba, amire képes. Ez a tavaszi meccsünk volt a legjobb és legélvezetesebb. Szeretnénk így folytatni” – értékelt elégedetten Radványi Miklós, a KFC vezetőedzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?