Elsősége visszahódítását ígéri

Kálovics Anikó a vasárnap Prágában megrendezett 9. Mattoni Grand Prix nagyszabású nemzetközi futóverseny történetének legsikeresebb résztvevője.

Kálovics Anikó a vasárnap Prágában megrendezett 9. Mattoni Grand Prix nagyszabású nemzetközi futóverseny történetének legsikeresebb résztvevője. A rokonszenves magyar hosszútávfutó olimpikon az elmúlt három év során e rangos és nagy népszerűségnek örvendő viadal 5 km-es távján három alkalommal elsőként szakította át az Óváros téri célszalagot. Ráadásul két évvel ezelőtt új pályacsúcsot (15:36) állított fel. Idén is a verseny legnagyobb esélyese volt, ám egy kenyai futónő, Killel Caroline Cheptonui keresztülhúzta számításait, és szoros küzdelemben lehajrázta a szombathelyi futónőt.

Szokatlan, hogy nem győztesként ünnepelték.

A kenyai lány bizony alaposan megfuttatott... Eddig soha nem láttam őt versenyezni, Prágában is először indult. Hiába értem el pályacsúcsomnál egy másodperccel jobb időt, sajnos ez sem volt elég. Pedig mennyire szerettem volna negyedszer is győzni... Nagyon fogok igyekezni, hogy jövőre itt újra visszaszerezzem az elsőséget.

Pályafutása során már nagyon sok neves utcai futóversenyen indult. Hová sorolja a prágai Mattoni Grand Prix versenyt?

Imádom a cseh fővárost, és nagyon szeretek itt futni. Ezért ez a viadal rendkívül előkelő helyet foglal el a versenynaptáramban. Csodálatos a légkör, kitűnő a szervezés, most az idő is gyönyörű volt.

Nemsokára elkezdődik a mezei futóversenyek időszaka, ebben a kategóriában is az európai élvonalhoz tartozik. Mennyire változnak ilyenkor az edzései?

Többet futok terepen, tehát több olyan szakaszt iktatok be a gyakorlásokba, amelyek dombra való fel- és lefutásból állnak. A mezei versenyzést is nagyon kedvelem. Mivel az idén, az olimpiára való felkészülésem során nagy hangsúlyt fektettem a gyorsaságom javítására, remélem, ennek eredménye az elkövetkező mezei viadalokon is megmutatkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?