Elsőség a góliszony ellenére

<p>Nyárasd. Megtört az alistáliak egyeduralma, három év után ismét illésházai elsőség került a krónikába a csallóközi női csapatok hagyományos téli erőpróbáján.</p>

ÁGH ISTVÁN

A nyárasdi sportcsarnokban a területi bajnokság hét csapata csatázott a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért, a terembajnoki címért. A csoportmérkőzéseken a favoritok sikerrel vették az akadályokat, s az elődöntőbe a tabella 1–4. helyezettje került. Egy találkozót leszámítva a rendezvényen kevés gól esett. A nagymegyeriek és a pozsonyeperjesiek helyosztóján azonban Bartalos Lilla nyolc perc alatt elért mesterötösének köszönhetően megtalálták számításukat a futballkedvelők.

A fináléba jutásért zajló összecsapásokon elfogyott a lányok puskapora, s a továbbjutásról büntetők döntöttek. A címvédő alistáliak egyszer sem tudták bevenni a kisudvarnokiak hálóját, majd a 3. helyért lejátszott párharcot is büntetőkkel bukták el. „Fordult a kocka. Tavaly büntetőkkel diadalmaskodtunk a fináléban, ezúttal viszont baj volt az irányzékkal. Egyébként nem a legerősebb összeállításban érkeztünk a megmérettetésre. Bugár Anna sérüléssel bajlódik, László Andrea anyai örömök elé néz, Verbó Zsanett pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tarthatott velünk” – ecsetelte az alistáliak produkcióját csapatvezetőjük, Zsemlye Dezső. Kellemes meglepetést keltettek a kisudvarnokiak, akik a fináléban már foghíjas összeállításban szerepeltek, ugyanis két játékosuk kora délután temetésre távozott. „Nem tartoztunk a favoritok közé, ennek ellenére becsülettel helyt- álltunk, s a döntőig meneteltünk. Egy perccel a meccs vége előtt, amikor a lányok már alighanem a büntetőkre gondoltak, szerezte az ellenfél a mindent eldöntő találatot” – summázta a kisudvarnokiak szereplését László Rozália. Védencei a finálét, a csapatvezető pedig egyik fülbevalóját vesztette el a nyárasdi sportcsarnokban. Érdekesnek találtuk, hogy a bajnokság őszi idényének leggólképesebb (79 gól) alakulata a teremtornán rendes játékidőben csupán egy találatot szerzett, ennek ellenére a vándorserleggel távozott Nyárasdról. „Boldogok vagyunk, hiszen immár teremfociban is trónra kerültünk. Terembajnoki címünkkel csattanós választ adtunk azoknak, akik megkérdőjelezték a kispályás bajnokságban produkált elsőségünket. Mindenki nagyon igyekezett, leginkább kapusunk, Cséfalvay Zsuzsanna remekelt. Egyik gólfelelősünk, Szikela Marcela nem állhatott csatasorba, ennek ellenére nagy segítségünkre volt. A csapatunkat ő állította össze, s a nap folyamán telefonon többször is konzultáltam vele. Ma góliszonyban szenvedtem, nem erősségem a teremfoci” – nyilatkozta Kuczman Anita, a győztesek csapatkapitánya, aki huszonhét találattal az őszi idény legeredményesebb játékosa. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?