Első lett a 80 éves focicsapat

Nagymagyar |

<p>Őszi elsőséggel köszöntötték a helybeli sportegyesület megalakulásának 80. évfordulóját a nagymagyariak, akik a dunaszerdahelyi területi labdarúgó-bajnokság legfelsőbb osztályában egy pont előnnyel telelnek az élen.</p>

„Már a nyári tornákra időzített felkészülési párharcok is jelezték a három angolai egyetemista, Edilson, Marcio és Carlos, valamint Struhár leigazolásából a pontvadászatban hasznot húzhatunk. A bajnoki sorozat elején viszont még meglátszott az összeszokottság hiánya. A technikás afrikaiak előző állomáshelyükön más felfogásban játszottak. Folyamatosan illeszkedtek be gépezetünkbe, mely főleg az októberi és novemberi találkozókon már olajozottan működött” – indokolta a kezdeti megingásokat, méltatta a finist id. Kunyi István, az FK névre keresztelt klub elnöke.

Van is mivel büszkélkednie. Az őszi első ugyanis sorozatban hat meccset megnyerve került a csúcsra. „Két találkozó számunkra sokáig emlékezetes marad. Az örök rivális csenkeiek elleni 2:1es diadalra nagyon büszkék vagyunk, a jányokiak elleni 2:3-as kudarc viszont sokkolt mindannyiunkat. Az erősítések új színt hoztak kollektívánk játékába, mely elsősorban erőtől duzzadó, kombinatív futballal vette sikerrel az akadályokat. Azt is tudni kell, hogy hetente háromszor gyakorolunk, az utóbbi hónapokban nagyot javult az edzések látogatottsága” – mondta a futballelnök, akinek a fia, ifj. Kunyi István a gárda biztos kezű hálóőre – 15 meccsen 10-szer kapitulált – és játékosedzője.

„Tavasztól irányítom a csapatot. Fiatal korom ellenére a fiúk elfogadtak, mindent türelmesen elmagyarázok nekik. Nálunk nincsenek sztárok, kiváló kollektívát alkotunk. Nehéz feladat a kapuban helytállni és egyben a társak produkciójára is összpontosítani. Rutinos segítőim a kispadról szemlélik a küzdelmet, a szünetben tájékoztatnak észrevételeikről. A döntést azonban nekem kell meghoznom” – nyilatkozta a kettős szereposztásról az ifjú sikerkovács.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?