Elpártolt tőlük a szerencse

<p>Zselíz. A Garam menti városka fociszurkolói a klub történetének egyik legrosszabb időszakát élték meg tavaly ősszel, ugyanis kedvenceik sereghajtóként zárták a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának küzdelemsorozatát.</p><p>A mérleg: tizenkét vereség, két döntetlen és a zárófordulóban nagy nehezen kiizzadt egyetlen győzelem, ami mindössze öt pont megszerzésére volt elegendő.</p>

ÁBEL GÁBOR

A vezetők szerint ennél több volt a csapatban, ám teljesen elpártolt tőlük a szerencse. Nem egy meccset a véghajrában, ostoba hibák miatt bukták el. „Már a szezon előtt éreztem, hogy később gondjaink lehetnek, hiszen nyáron nem sikerült olyan játékosokkal feltölteni a keretet, akik húzóemberekké válhattak volna. Ráadásul a csapat fazonját megadó Peter Kokoška rögtön az elején megsérült, Duchoň Dominikre és Tomáš Janšíkra pedig tanulmányi kötelezettségek miatt nem számíthattam. Toldoztunk, foltoztunk, s reménykedtünk abban, hogy majd lesz valahogy” – tekint vissza az őszi hónapokra Rotík Tibor játékosedző.

Balszerencsés mérkőzést játszottak a tardoskeddiekkel, a garamkálnaiakkal és a vágfarkasdiakkal. A körülmények ismeretében és az egygólos vereség tényét véve alapul azon is lehet elmélkedni, hogy ez minimum fordítva is megtörténhetett volna. Azt viszont már képtelenség megmagyarázni, hogy a galántaiak, valamint a nyitrai fakó és a Čeladice elleni kiruccanásaikon huszonhárom alkalommal landolt a labda Ľuboš Straňák kapujában, a zselíziek viszont egyszer sem voltak eredményesek.

„Január hatodikán azzal az elhatározással láttunk neki az alapozásnak, hogy nem szabad kiesnünk. Hetente háromszor edzünk, hétvégeken pedig előkészületi meccseket játszunk. Eddig négy győzelem és két vereség a mérlegünk. Nemrég négynapos edzőtáborban voltunk Zemianske Kostoľanyban, tökéletesen felépített elméleti képzésben, edzésekben és szituációs gyakorlatokban volt részük a fiúknak. Új szerzemény Nothart Michael Szőgyénből és Szegedi Róbert, aki legutóbb a komáromi KFC-nél szerepelt. Sajnos nem tudtuk megtartani Vavrík Eriket, Dušan Kazárt és Štefan Petrášt, ők visszatértek anyaegyesületükhöz” – tájékoztatott a negyvenéves játékosedző.

A klub a szakmai stábot is számottevően megerősítette, ugyanis hazahívták Štuller Istvánt, aki eddig a nagysallói V. ligás gárdát irányította. Zselízen a segédedzői feladatkört látja majd el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?