Először játszik franciákkal a Fradi

Traore.Fradi.EL

A Trabzonspor ellen sikerrel kezdő Ferencváros az Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában csütörtök 18.45-től a szintén győzelemmel rajtoló Monaco otthonában lép pályára.

A párharc különlegessége, hogy a jelentős nemzetközi tapasztalata ellenére, az FTC korábban még nem mérkőzött francia csapattal az európai kupákban és a szintén nagy múltú Monaco sem játszott még magyar csapat ellen történelme során. Ha összességében nézzük a magyar–francia klubcsapatok kupameccseit, öt döntetlen mellett tizennyolc magyar és tizenkilenc francia siker született.

A Monaco az első fordulóban idegenben győzött 1:0-ra a Crvena zvezda ellen, a hétvégén pedig hazai pályán a Lyont győzték le 2:1-re. A miniállam csapata egyébként nem kezdte túl jól a szezont. A Ligue 1 első fordulójában győzött ugyan a Strasbourg otthonában, de a BL-selejtező utolsó körében két döntetlen után hosszabbításban búcsúzott a PSV Eindhoven ellen, majd következett négy veretlen találkozó a bajnokságban is. A két döntetlent és két vereséget követően a Nice otthonában győztek ismét, majd jött a már említett szerbiai meccs és az újabb bajnoki, így a rossz kezdés után immár sorozatban három győzelemnél járnak.

A magyar bajnoknak úgy tűnik, hazai porondon idén sincs ellenfele az NB I-ben, hétvégén azt a Kisvárdát győzték le simán 3:0-ra, amely az előző idényben a második helyen végzett és idén is a legnagyobb riválisnak tekinthető. A Fradi úgy vezeti éppen a várdaiak előtt a bajnokságot, hogy két meccsel kevesebbet játszott.

„A vasárnapi győzelem olyan szempontból jó, hogy segít a fiúkat a helyes úton tartani” – nyilatkozta a bajnoki győzelem után Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője. A szakembernek viszont fejtörést okozhat, hogy ki legyen a balhátvéd a II. Lajos Stadionban, hiszen Eldar Civicet kiállították a Trabzonspor ellen, Pászka Lóránd pedig az utóbbi hetekben sérüléssel bajlódott és a Kisvárda ellen is csak 45 percet kapott. Így nem lenne meglepő, ha a bajnokihoz hasonlóan Botka Endre játszana a védelem bal oldalán.

A ferencvárosi szurkolók buszos túrát szerveztek Monacóba, így egészen biztosan hallatják majd a hangjukat csütörtökön, sőt az is elképzelhető, hogy felveszik majd a versenyt a csoport legkevésbé fanatikusnak tartott kemény magjával.

A találkozót, melyet az M4 Sport élőben közvetít, a norvég Espen Eskas vezeti, a VAR-szobában pedig az angol David Coote hoz majd döntéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?