Elmaradt a szenzáció

Székesfehérvár. Fölényes győzelmet aratott a dán jégkorong-válogatott Magyarország ellen a Divízió I-es világbajnokság zárónapján.

Székesfehérvár. Fölényes győzelmet aratott a dán jégkorong-válogatott Magyarország ellen a Divízió I-es világbajnokság zárónapján. A döntőnek is beillő találkozón a skandináv csapat szemernyi kétséget sem hagyott afelől, melyik gárda a jobb, de Ján Jaško kapitány csapatát nem érheti kritika, hiszen a második hellyel is a magyar jégkorongsport legnagyobb sikerét érte el.

DÁNIA–MAGYARORSZÁG 6:2 (2:0, 3:1, 1:1), gólütők: Degn (4.), Nordby-Andersen (6.), Staal (28., 54.), Johnsen (31.), Larsen (35.), illetve Tokaji (38.), Ocskay (45.); 4000 néző (telt ház).

1995-ben a Ferencváros–Anderlecht labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező előtt sem árultak olyan drága belépőket feketén, mint tették azt a szombat esti, székesfehérvári jégkorong-találkozót megelőzően. Magyarország és a Fejér megyei székhely hokilázban égett már szerda óta, akkor költözött át a Divízió I-es világbajnokság mezőnye Dunaújvárosból. És szerdán nemcsak a város, a világ is csodát látott: Ocskayék legyőzték Norvégiát, megnyitva ezzel az A csoportos világbajnokságra vezető utat. A pénteki, Románia elleni győzelmet követően a szombati „döntő“ kötelező eseménnyé vált, aki élt, mozgott, mellesleg rendelkezett érvényes belépővel, már órákkal a rangadó kezdete előtt elfoglalta helyét a jégcsarnokban. Győzelmével a dán csapat története során először jutott fel a legmagasabb osztályba, a magyar válogatott második helyével és a kiváló játékkal szintén maradandót alkotott.

További eredmények: Magyarország–Románia 4:1 (1:1, 1:0, 2:0), Vas J. (19.), Kovács (27.), Simon (41.), Sándor (50.), illetve Andrei (8.); Dánia–Norvégia 4:3, Nagy-Britannia–Kína 8:3, Románia–Kína 4:2, Norvégia–Nagy-Britannia 2:1. A sorrend: 1. Dánia 10, 2. Magyarország 8, 3. Norvégia 6, 4. Nagy-Britannia 4, 5. Románia 2, 6. Kína 0 pont. A torna All Star-csapatában két magyar hokis található: Szuper Levente (kapus) és Ocskay Gábor (csatár).

Az eindhoveni csoportból a várakozásnak megfelelően a százszázalékos fehéroroszok jutottak az élvonalba. (o, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?